Анонс на втори кръг от 1/16 финалите на Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на втори кръг от 1/16 финалите на Лига Европа

Рубин Казан - Бетис
Стадион: "Централни", Казан
Дата: 27.02.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

Рубин успя да измъкне равен на гости на Реал Бетис след 1:1 миналата седмица, благодарение на дузпа във втората част, която оформи крайния резултат. Руснаците обаче играха с човек по-малко и сега наказаният Прудников няма да вземе участие за домакините.

Руснаците продължиха една прекрасна форма. Те нямат загуба в 13 европейски срещи поред, 10 от тях бяха победи. Домакинското им преимущество сега обаче не е единствената пречка пред Реал. Изкуственият терен на "Централни" ще е ново предизвикателство за испанците, с което рядко европейски отбори се справят.

В Испания видяхме 10 жълти картона и сега отново ни чака яростен сблъсък, защото при 1:1 нищо не е решено. Ценният гол на чужд терен ще принуди гостите да атакуват от първата минута, но домакините изглежда са на път отново да впечатлят в турнира, след като в последното издание трябваше Челси да изхвърли руснаците от четвърт-финал.

Прогноза: Рубин - Реал Бетис 2:1

 

Шахтьор Донецк - Виктория Пилзен
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 27.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Пол ван Бьокел (Холандия)

Шахтьор успя да се представи добре след дълга пауза в официалните си срещи, като взе попадение на чужд терен преди седмица в равенството 1:1 в Пилзен. Сега според официалния пресцентър на домакините, теренът в Донецк е в перфектно състезание за преиграването.

Очаква се в този сблъсък Мирча Луческу да използва своя опит и домакинството, за да отстрани непретенциозен съперник. В своя мач номер 188 в Европа, Луческо ще се надява отново да намери головете с отбора си, след като преди срещата в Пилзен неговия тим бе реализирал 11 попадения в последните 5 сблъсъка в Европа. 

Историята също е в полза на домакините, след като Шахтьор има 2 победи и равен срещу чешки отбори в състезанието. 

Прогноза: Шахтьор - Виктория 2:1

 

Ред Бул Залцбург - Аякс
Стадион: "Ред Бул Арена", Валс-Зизенхайм
Дата: 27.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Аякс бе разпилян с 3:0 от Залцбург само преди седмица, като този отбор не показа, че има желанието да продължи напред в Лига Европа. Настроението след срещата не бе оптимистично относно преиграването извън Холандия, а и като че ли съдбата на гостите вече е ясна.

Залцбург наистина се намира в изключителна форма, с близо 20 точки предимство локалната лига, а представянето бе пренесено и в Европа без напрежение, и то на гости. Сега феновете няма да очакват нищо по-малко от нова убедителна победа и продължаване напред в състезанието.

Аякс навлезе в първия мач с добра форма, но бе спрян категорично, като изглежда ще трябва да се съсредоточи в битката си с Твенте в холандската лига. Сега Сориано отново е на линия за домакините и ще е основната заплаха за вратата на Аякс.

Прогноза: Залцбург - Аякс 2:0

 

Генк - Анжи Махачкала
Стадион: "Кристал Арена", Генк
Дата: 27.02.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

Анжи разочарова с домакинското представяне преди седмица. След беззъб мач в русия, в самия край на мача и Илия Максимов получи директен червен картон и сега ще пропусне срещата с наказание. В онова нулево равенство Генк запази вратата си и сега има добър шанс да продължи напред срещу свалилия формата Анжи.

Руснаците достигнаха тази фаза на състезанието с негативна голова разлика, а последния мач бе типичен за показаното до момента в Европа. Генк все още няма загуба в турнира този сезон и ще търси победа номер 5 пред собствена публика.

Белгийците бяха фаворит в първата среща и отново ще са такъв тук, но докато лошите условия в Русия помогнаха на домакините, сега всичко ще е срещу Анжи.

Прогноза: Генк - Анжи 2:0

 

Бенфика - ПАОК
Стадион: "Луж, Лисабон
Дата: 27.02.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Бенфика успя да вземе минимална победа на гости в Гърция преди седмица, и сега навлиза в този мач като тежък фаворит, не само с гол преднина, но и пред домакинската публика в Лисабон. Изглежда съдбата ще повтори гърците, които отпаднаха от Бенфика през 1999-та година на този етап.

ПАОК няма суха мрежа в последните си 11 сблъсъка в Европа, изглежда тимът няма достатъчно сили да се противопостави на миналогодишния финалист в Лига Европа. Португалците имат и добър рекорд срещу гръцки тимове в исторически план - 7 победи, 1 равен и 6 загуби, но само 1 е загубата в Португалия.

Бенфика няма никакви проблеми с похода си през втория по значение турнир в Европа, и изглежда Лима и компания ще търсят пореден финал в състезанието.

Прогноза: Бенфика - ПАОК 2:0


Айнтрахт - Порто
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 27.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Двата тима не успяха да се победят в първата среща, за което най-много трябва да съжаляват домакините, които в 68-та минута водеха с 2:0, но допуснаха гостите да изравнят чрез Хоселу и автогол на Сандро, а това дава голямо предимство на немския отбор.

Съперниците влизат в мача в лоша форма. Айнтрахт е в серия от четири срещи без победа, като през уикенда „орлите" не успяха да спечелят домакинството си на Вердер. Що се отнася до Порто, „драконите" претърпяха поражение от Ещорил на собствения си стадион и по този начин Порто вече изостава от лидера Бенфика със седем точки.

Любопитен двубой, в който предимството на гостите е в опитния състав, докато немците ще разчитат на подкрепа от публиката и на ентусиазма от положителния резултат в първата среща. Няма да е изненадващо, ако Порто победи, а още по-малко, ако двата отбора завършат наравно.

Прогноза за: Айнтрахт - Порто 1:1

 

Севиля - Марибор
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 27.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Лука Банти (Италия)

Още един двубой, в който двата тима влизат с резултат 2:2 от първата среща. Тук обаче гостуващият тогава отбор може да съжалява, защото до 81-та минута водеше с 2:1 на своя съперник, който изравни чрез точния удар на Вршич.

През уикенда Севиля успя да излъже при гостуването си Райо Валекано. Единственото попадение отбеляза Коке, а андалусците трябваше да доиграят последните 8 минути с човек по-малко, заради полученият червен картон на Ибора. Словенците почиваха през уикенда тъй като втората част на местния шампионат все още не е започнала.

В този мач има изявен фаворит и това е отборът на домакините. Въпросът е с какъв състав ще излязат испанците и дали все пак гостите няма да бъдат по-свежи от своя съперник заради отсъствието на мачове през уикенда.

Прогноза за: Севиля - Марибор 2:1

 


Базел - Макаби Тел Авив
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 27.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Резултатът 0:0 в първата среща говори сам по себе си какво сътвориха двата тима. В този мач Макаби и Базел не поднесоха много емоции на публиката и повече се стремяха да не получат гол, отколкото да вкарат.

Във вътрешните си първенства съперниците се представят много добре и заслужено оглавяват таблицата за класиране в своите шампионати.

Предполага се, че мачът в Швейцария ще е равностоен и гостите по никакъв начин няма да се предадат, разчитайки на контраатаки и рушене на играта на Базел в средата на терена. Класата на домакините обаче е по-голяма и вероятно те ще победят.

Прогноза за: Базел - Макаби 2:1

 

Фиорентина - Есберг
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 27.02.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

Фиорентина не остави никакви съмнения относно превъзходството си в първата среща на датска земя, побеждавайки съперника си с 3:1. Преди седмица Матри, Личич и Акуилани решиха всичко за едно полувреме, а след почивката „виолетовите" си пестяха силите, което впрочем не им помогна при гостуването на Парма в мач от Серия А.

Не може да има никакви съмнения, че фаворит в утрешния мач е Фиорентина. Италианците разполагат с по-качествен състав, освен това са и домакини. Изходът от този двубой е повече от ясен.

Прогноза за: Фиорентина - Есберг 2:0

 


Олимпик Лион - Черноморец Одеса
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 27.02.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Александър Ставрев (Македония)

Двата отбора не успяха да си вкарат гол в първата среща, в която имаше много борба, здрава битка в средата на терена, но малко положения за гол. Французите повече могат да съжаляват, но така или иначе утре те ще имат възможност да поправят своите пропуски.

Предполага се, че Лион повече ще владее топката и ще се опита да вкара ранен гол, с който по-спокойно да контролира играта. Домакините разполагат с по-качествен състав и най-вероятно ще спечелят мача.

Прогноза за: Олимпик Лион - Черноморец Одеса 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110