Реферите на Европейското първенство 2020


П. Пенков

Реферите на Европейското първенство 2020

Комитетът на реферите на УЕФА оповести 18-те съдии и техните асистентски екипи, които ще поемат ръководството на 51 мача на УЕФА ЕВРО 2020.

Пълният списък на избраните съдии (по азбучен ред):

Феликс Брих (Германия)

Кюнет Чакър (Турция)

Карлос Дел Серо Гранде (Испания)

Андреас Екберг (Швеция)

Орел Гринфийлд (Израел)

Овидиу Алин Хатеган (Румъния)

Сергей Карасев (Русия)

Ищван Ковач (Румъния)

Бьорн Куйперс (Холандия)

Дани Макели (Холандия)

Антонио Мигел Матеу Лахос (Испания)

Майкъл Оливър (Англия)

Даниеле Орсато (Италия)

Артур Мануел Рибейро Соарес Диас (Португалия)

Даниел Зиберт (Германия)

Антъни Тейлър (Англия)

Clément Turpin (Франция)

Славко Винчич (Словения)

Освен това, като част от програма за обмен в рамките на споразумението за сътрудничество между УЕФА и Южноамериканската конфедерация по футбол CONMEBOL, за първи път южноамерикански съдия ще се присъедини към европейската съдийска група, а европеец ще пътува до Южна Америка . Аржентинският рефер Фернандо Рапалини и неговите помощници ще се присъединят към избраните европейски съдии за ЕВРО 2020, докато испански съдийски екип, воден от Хесус Гил Манзано, ще бъде част от избраните рефери на КОНМЕБОЛ за Копа Америка 2021 в Аржентина и Колумбия.

Също така за първи път е избрана женска служителка за ЕВРО за мъже. Стефани Фрапарт (Франция), която е участвала в няколко мача в състезанията на мъжкия клуб и националния отбор на УЕФА през този сезон, е избрана за длъжностно лице в опорния мач * и ще изпълнява ролята на четвърти служител на мачове заедно с други колеги според избрания списък на официалните лица на мача.

Всеки съдийски екип ще се състои от съдия, двама помощник-съдии, четвърти служител, резервен помощник-съдия на стадиона и екип от четирима служители на видео мача.

  Сподели
495