Моуриньо намери заместник на Рууни


Н. Гавазов

Моуриньо намери заместник на Рууни

Манчестър Юнайтед разглежда нападателя на Атлетико Мадрид и националния отбор на Франция Антоан Гризман като дългосрочна замяна на своя капитан Уейн Рууни. През това лято мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо похарчи почти 150 милиона паунда, укрепвайки тима с Пол Погба, Ерик Бейли, Хенрих Мхитарян и Златан Ибрахимович.

Португалецът обаче вече строи планове за следващия трансферен прозорец. Една от приоритетните задачи за Юнайтед е да намери достоен заместник на Рууни.

Уейн ще отбележи своята 31-годишнина през следващия месец и за никого не е тайна, че играта на нападателя вече не е толкова ярка. През последната година Рууни се намира в търсене на най-добрата си позиция на терена, осъзнавайки факта, че вече няма сили да бъде основен голмайстор на тима.

Според източници от "Олд Трафорд", най-вероятна замяна на англичанина ще стане Гризман, който вкара 44 гола в 75 мача за Атлетико след своя преход от Реал Сосиедад през 2014 година за 25 милиона паунда.

25-годишният Антоан потвърди класата си не само на клубно ниво, но и в мачовете за националния отбор на Франция на Евро 2016 през това лято. Гризман стана голмайстор на този турнир, помагайки на "трикольорите" да достигнат до финала на състезанието.

Договорът на Антоан с Атлетико е до 2021 година. Опцията за откупване на този контракт е в размер на 100 милиона евро, която Юнайтед може спокойно да заплати и да предложи на Гризман два пъти по-голяма заплата от тази, която той получава в момента в Атлетико.

По-рано нападателят заяви, че е готов да опита вариант с Англия.

 

  Сподели
88