Анонс на сезон 2016/17 във Висшата лига на Англия (II част)


FUTBOL-TV

Анонс на сезон 2016/17 във Висшата лига на Англия (II част)

В събота ще бъде даден стартът на новия сезон на първенството, което няма аналог на своята зрелищност, конкуренция и в което са събрани най-добрите футболисти от целия свят. Меката на футбола, мечтата на хиляди играчи, неповторимата атмосфера на стадионите и пословичната любов на феновете към своите отбори - това е Висшата лига на Англия.

FUTBOL TV има удоволствието да представи на своите читатели анонс на сезона в най-популярното първенство на света, като в нашата втора част ще обърнем внимание на отборите, за които предполагаме, че ще заемат челните места в таблицата за класиране.

 

АРСЕНАЛ

Стадион: "Емирейтс", Лондон

- капацитет: 60 432
- средна посещаемост (2015/16): 59 944


Прякор: "Артилеристите"


Екипи:


Мениджър: Арсен Венгер


Трансфери:

Входящи:
Гранит Джака (Арсенал), Такума Асано (Хирошима), Роб Холдинг (Болтън), Матийо Дебюши (Бордо)

Изходящи:
Томаш Росицки (Свободен), Матийо Фламини (Свободен), Уелингтън Силва (Флуминензе), Микел Артета (Край на кариерата)

Арсенал започна гръмко началото на лятото с привличането на швейцарския полузащитник Гранит Джака, но Арсен Венгер не успя да развие трансферния успех и клубът се размина с няколко нови попълнения. Най-забележителна стана историята с опита за привличането на нападателя на Лестър Джейми Варди, която по своята комичност се доближи до опита за подписване с Луис Суарес, когато уругваецът играеше за Ливърпул. Когато стана ясно, че Варди предпочита да играе за Лестър, вместо за Арсенал, лондончани започнаха да търсят друг нападател, но офертата от 35 милиона евро за Александър Лаказет се стори смешна на Олимпик, а Венгер отказа да предложи 40 милиона. Сега цената на нападателя е 50 милиона, но по-същественото е, че лионци отказват да водят каквито и да е преговори за своя футболист.

Това не е единственият неуспех за Венгер през това лято. По подобен начин се разви историята и с Шкодран Мустафи - може би Арсенал се подведе от слуховете, че Валенсия е готов да се раздели с играча си срещу 20 милиона евро. В крайна сметка "прилепите" прекратиха преговорите и блокираха продажбата на немския национал. В последно време отново се спекулира с евентуален трансфер на Мустафи и ние няма как да знаем какво се случва, но привличането на немеца е жизненоважно за отбора, който излиза срещу Ливърпул без Кошчелни, Мертезакер и Габриел.

Очаквания:

Арсенал гръмко заяви, че има възможност да прави всякакви трансфери, но приказките се разминаха с практическите действия на мениджмънта на клуба. Миналогодишната втора позиция на отбора по никакъв начин не говори, че Арсенал се намираше в битката за титлата. Нещо повече. Миналият сезон бе отлична възможност за "стабилния" Арсенал да се изкачи на върха. Това не се случи. Сега потенциалните кандидати за трофея станаха повече, като всички големи клубове се подсилиха и презаредиха. Арсенал предпочита да стои на своето, а в същото време колективът на Венгер има нужда от голмайстор и поне един класен защитник.

Прогноза: борба за място в зоната на Шампионска лига, с малки шансове за попадане там.

Коефициент за титла от bet365: 7.00

 

 


ЧЕЛСИ

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

- капацитет: 41 841
- средна посещаемост (2015/16): 41 500


Прякор: "Сините"


Екипи:


Мениджър: Антонио Конте


Трансфери:

Входящи:
Миши Батшуай (Марсилия), Н'Голо Канте (Лестър), Ола Айна (Челси 23), Кенет Омеруо (Касъмпаша), Айзая Браун (Витес), Кристиан Атсу (Малага), Кристиан Куевас (Сент Труиден), Марко ван Гинкел (ПСВ Айндховен), Натаниел Чалоба (Наполи), Марко Марин (Трабзонспор), Марио Пашалич (Монако)

Изходящи:
Мохамед Салах (Рома), Папи Джилободжи (Съндърланд), Стипе Перица (Удинезе), Абдул Рахман Баба (Шалке 04), Викториен Ангбан (Гранада), Томас Калас (Фулъм), Джереми Бога (Гранада), Матей Делац (Мускрон), Нейтън Ейк (Борнемут), Марко Амелия (Свободен), Фалкао (Монако), Алешандро Пато (Коринтианс)

Ако говорим за пристигнали и заминали футболисти, то в Челси не се промениха много неща. Едва ли някой ще забележи отсъствието на Фалкао и Пато, които така и не разбраха какво търсят в Лондон, а продажбата на Салах по никакъв начин не може да се отрази, тъй като египтянинът и без това прекара миналия сезон в Италия. Най-голямата покупка е преходът на новия Макелеле - Нголо Канте е мечта за всеки клуб и Челси успя с успех да се пребори за този толкова полезен футболист за когото се облизваха доста отбори.

Що се отнася до най-важния трансфер, няма съмнения, че това е пристигането на новия мениджър Антонио Конте. Няма как да знаем, дали поредната треньорска смята на Роман Абрамович е в резултат на новата мода италиански специалисти на Острова или плод на добре обмислен ход, но истината е, че Конте е отличен тактик и мотиватор, който е способен да разтърси всички играчи след проваления сезон и да накара Еден Азар да прогресира. Антонио е железен специалист и няма да позволи на нито един играч да се възгордява, да се прави на обиден и да се изживява като звезда. Единственото условие за успех на италианеца е да получи пълна свобода от Роман Абрамович и картбланш за работа чрез своите си методи - включително и да изпочупи всички врати в съблекалнята, както го правеше след лошите игри на Ювентус.

Очаквания:

99% от сегашния състав на Челси спечели титлата преди две години, така че отговорът на въпроса с очакванията към "сините" е ясен. Лондончани разполагат с боеспособен колектив, усетил сладостта на победите и триумфа, освен това имат начело мениджър, който със замах решава поставените задачи, без да изпитва особени притеснения от техния размер. Главната трудност пред Челси обаче ще е в лицето на другите конкуренти, които се подсилиха с мениджъри и футболисти и има не по-малки шансове за спечелване на титлата.

Прогноза: борба за титлата.

Коефициент за титла от bet365: 6.50

 


ЕВЕРТЪН

Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул

- капацитет: 40 569
- средна посещаемост (2015/16): 38 124


Прякор: "Карамелите"


Екипи:


Мениджър: Роналд Куман


Трансфери:

Входящи:
Идриса Гай (Астън Вила), Маартен Стекеленбург (Фулъм), Шани Тарашай (Грасхопърс)

Изходящи:
Джон Стоунс (Манчестър Сити), Тим Хауърд (Колорадо Рапидс), Фелипе Матиони (Свободен), Тони Хибърт (Свободен), Лион Озмън (Свободен), Стивън Пиенаар (Свободен)

Главните трансфери на Евертън през лятото станаха привличането на Роналд Куман от Саутхемптън и Стив Уолш от Лестър. Двамата специалисти пристигат от успешни проекти, имат нужния авторитет и най-важното е, че са готови да работят заедно. Няма никакво съмнение, че в преговорите за Уолш е участвал и Куман, който желае да види в ролята на спортен директор именно бившия главен скаут на сензационния шампион. Именно на Стив е заслугата да научим имената на Варди, Канте и Марез, а Евертън има нужда точно от подобно нещо.

Първият трансфер на Уолш на новото място стана полузащитникът на Астън Вила Идриса Гай. Сенегалецът е сред най-добрите в лигата по статистика на опорен полузащитник и има чудесен кратък пас, с който може да прави остри извеждащи подавания. Това е вариантът на Канте на "Гудисън Парк", остава да видим, дали този трансфер ще е успешен. Маартен Стекеленбург замени Тим Хауърд, а Ашли Уилямс - Джон Стоунс.

Впрочем, безпокойство предизвиква освен липсата на гръмки покупки, но и продажбата на Стоунс. И тук вече можем да говорим за очакванията.


Очаквания:

Усещането за разминаване на думите за добри финансови възможности с делата на трансферния пазар става все по-остро и има защо да безпокои феновете. Засега успокоението идва от това, че авторитети като Куман и Уолш са тук, а те едва ли биха се хванали на работа с потъващ проект, така че по-скоро трябва да гледаме позитивно на случващото се, отколкото песимистично. В дългосрочна перспектива може би нещата са отлични, но в краткосрочен план те са на ниво средняк. Дали Уолш няма да се развихри през зимата или през другото лято? Или попълненията, които спортният директор осигури няма да избуят под ръководството на амбициозния холандец. Трудно е да кажем, но Евертън на този етап и с този състав не изглежда като отбор, готов да се бори за призови места.

Прогноза: в долната част на първата половина на таблицата.

Коефициент за титла от bet365: 81.00

 

 

ЛЕСТЪР

Стадион: "Кинг Пауър", Лестър

- капацитет: 32 262
- средна посещаемост (2015/16): 31 960


Прякор: "Лисиците"


Екипи:


Мениджър: Клаудио Раниери


Трансфери:

Входящи:
Ахмед Муса (ЦСКА Москва), Нампалис Менди (Ница), Бартош Капустка (Краковия Краков), Рон-Робърт Цилер (Хановер 96), Луис Ернандес (Спортинг Хихон), Йоан Беналуен (Фиорентина)

Изходящи:
Н'Голо Канте (Челси), Андрей Крамарич (Хофенхайм), Якоб Блит (Мадъруел), Дийн Хамънд (Шефилд Юнайтед), Пол Кончески (Джилингам), Райън Уотсън (Барнет), Джони Мадисън (Йоулвил Таун), Марк Шварцер (Свободен)

Действащият шампион успя да удържи в състава си голмайстора Джейми Варди, но загуби ключовия за успеха опорен полузащитник Нголо Канте. Третата звезда на тима Риад Марез остава под въпрос. Алжирецът бе забелязан да посещава хотел, в който бе отседнал отборът на Челси, но слуховете бързо заглъхнаха и не последва развитие по темата. Евентуално заминаване на Марез обаче ще е голям удар по амбициите на тима и ще повлияе на шансовете на "лисиците" за достойно представяне.

Що се отнася до треньорския щаб, тези дни Клаудио Раниери подписа нов договор, а това означава, че всички в Лестър гледат в една посока, което е добре за климата в отбора. Италианецът привлече Нампалис Менди, който трябва да замени Канте, а за поддържане на скоростта на атаката бе взет Ахмед Муса. За потенциално подсилване на предните позиции може да се смята и Бартош Капустка.

С една дума - шампионите не осъществиха гръмки трансфери, но те бяха практични и позволяват на тима да запази своята идентичност и образ на боеспособен колектив.

Очаквания:

Трудно бихме могли да кажем какво трябва да очакваме от Лестър, отчитайки направеното през миналата година. При всички положения ще е нереалистично да говорим за защита на титлата. Освен това част от страстта и енергията на "лисиците" сега ще отиде и в направление Шампионска лига. В тази връзка на Раниери ще му се наложи да прибегне и до ротации, а това със сигурност ще доведе до загуба на точки. Нищо не показва стремително падение на Лестър, но също така е нереалистично да се твърди, че шампионите имат сили за място в първата шестица.

Прогноза: място в първата половина на таблицата, успех ще е попадане в топ 8.

Коефициент за титла от bet365: 29.00

 

ЛИВЪРПУЛ

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

- капацитет: 45 362
- средна посещаемост (2015/16): 44 211


Прякор: "Червените"


Екипи:


Мениджър: Юрген Клоп


Трансфери:

Входящи:
Садио Мане (Саутхемптън), Жоржиньо Вайналдум (Нюкасъл), Лорис Кариус (Майнц 05), Рагнар Клаван (Аугсбург), Александър Манингер (Аугсбург), Жоел Матип (Шалке 04), Луис Алберто (Депортиво Ла Коруня), Марко Груич (Цървена Звезда), Лазар Маркович (Фенербахче), Марио Балотели (Милан)

Изходящи:
Джордън Айб (Борнемут), Джо Алън (Стоук Сити), Мартин Шкъртел (Фенербахче), Брад Смит (Борнемут), Коло Туре (Селтик), Жоао Тейшейра (Порто), Дани Уорд (Хъдърсфийлд), Адам Богдан (Уигън), Джон Фланагън (Бърнли), Самед Йесил (Свободен)

През миналия сезон Юрген Клоп ръководи отбор, който бе събран от Брендън Роджърс, така че не бива да даваме категорична оценка на немеца за крайния резултат в първенството. Ефектът "Клоп" по-скоро трябва да се търси в двата финала за Купите. Относно работата през лятото, тук не настъпиха големи изменения. Клубът бе напуснат от ветерана Мартин Шкъртел и полузащитника Джо Алън, като последният рядко влизаше в мачовете. "Червените" не направиха гръмки трансфери, но централният защитник Рагнар Клаван може да удиви. Садио Мане и Жоржиньо Вайналдум принципно не са футболисти от световна класа, но при добра работа могат да усъвършенстват качествата си, а при правилно използване на терена и да увеличат коефициента на полезното си действие.

Като голям неуспех през това лято можем да отчетем отсъствието на покупка на ляв защитник. Още в края на миналия сезон Sky Sports и Kicker писаха, че Ливърпул е получил разрешение за преговори с Йонас Хектор, но със старта на Евро 2016 се разбра, че това не само не отговаря на истината, но мърсисайдци дори не са влезли в контакт с Кьолн. Лятото бе пропиляно, сега феновете на Ливърпул само могат да се надяват, че в оставащите дни до края на трансферния прозорец клубът ще намери добър ляв бек.

Очаквания:

Ливърпул разполага с мениджър-максималист и с голяма харизма, който има опита да събужда играчите за голямата слава. В същото време, ако трябва да дадем оценка на оптимизма по десетобалната система, тя ще е от порядъка на 5-6. На практика никой не знае какъв ще е прогресът на мърсисайдци през новия сезон. Наистина, голяма част от футболистите се адаптираха към изискванията на Клоп, но от друга страна безпокоят проблемите в отбраната и "чупливостта" на Стъридж, а работата се усложнява с появата на големи треньорски имена и звезди в другите отбори.

Ако немецът успее да реши първите два проблема, Ливърпул ще направи крачка напред. Помощник в това отношение ще стане отсъствието на отбора от Европа. Последният път, когато "червените" попаднаха в аналогична ситуация, те заеха второ място.

Прогноза: борба за място в зоната на Шампионска лига, с не лоши шансове за изпълнение на целите.

Коефициент за титла от bet365: 10.00

 

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Стадион: "Етихад Стейдиъм", Манчестър

- капацитет: 55 097
- средна посещаемост (2015/16): 54 187


Прякор: "Гражданите"


Екипи:


Мениджър: Пеп Гуардиола


Трансфери:

Входящи:
Джон Стоунс (Евертън), Лирой Сане (Шалке 04), Габриел Жесуш (Палмейрас), Илкай Гюндоган (Борусия Дортмунд), Нолито (Селта), Марлос Морено (Атлетико Насионал), Александър Зинченко (Уфа), Патрик Робъртс (Селтик), Стивън Йоветич (Интер), Джейсън Денайер (Галатасарай), Бруно Сукулини (АЕК Атина)

Изходящи:
Един Джеко (Рома), Херонимо Рули (Реал Сосиедад), Флориан Лежеун (Ейбар), Люк Братан (Мелбърн Сити), Рубен Собрино (Алавес), Аарън Моой (Хъдърсфийлд), Марлос Морено (Депортиво Ла Коруня), Енес Юнал (Твенте), Мартин Демикелис (Свободен), Ричард Райт (Свободен)

Най-важното нещо, което се случи на "Етихад" през лятото е, че Манчестър Сити най-после започна сътрудничеството си с отдавна желан специалист. Пеп Гуардиола в момента е едно от петте големи имена в световния футбол и задачата му ще бъде да направи от "гражданите" едно от водещите имена на европейската сцена. Разбира се, клубът подкрепи испанеца със сериозни трансфери, като най-важният е този на Илкай Гюндоган. Може би и бившият играч на Борусия Дортмунд ще стане определящ за играта на новия си отбор, но това ще разберем едва в първите мачове на Сити. Очакваните промени се виждат на повърхността в приятелските мачове - "гражданите" се опитват да наложат доминирането си на терена с повече отговорност към отбраната, както и с много тичане по терена.

Очаквания:

Очакванията никога не са били толкова големи към Сити и задачите са ясни - титла в Англия и пробив в Европа. Сезонът обаче ще е истинско предизвикателство за Гуардиола, защото специалистът за първи път в своята кариера ще работи в конкурентна среда. Сити едва сега започва своето превръщане в гранд, а преустройството напълно устройва Пеп, тъй като това е удобен начин за реализиране на своите идеи. В същото време испанецът разполага с напълно боеспособен колектив, в който най-слабото звено е това на вратаря. Може би и за това в пресата се появиха слухове, че мениджърът търси конкурент на Джо Харт, който достигна своя връх и се чувства много комфортно както на "Етихад", така и в националния отбор.

Що се отнася до синдрома на първата година, тя за Гуардиола няма да бъде както в Германия, но от другата страна е големият опит на специалиста и силният състав, с който разполага. Няма никакви съмнения, че Сити ще се бори за титлата и може би е фаворит за крайния триумф.

Прогноза: борба за титлата, с огромни шансове за спечелването и.

Коефициент за титла от bet365: 3.25

 


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър

- капацитет: 76 212
- средна посещаемост (2015/16): 75 280


Прякор: "Червените дяволи"


Екипи:


Мениджър: Жозе Моуриньо


Трансфери:

Входящи:
Пол Погба (Ювентус), Хенрих Мхитарян (Борусия Дортмунд), Ерик Бейли (Виляреал), Златан Ибрахимович (Манчестър Юнайтед)

Изходящи:
Ник Пауъл (Уигън), Гийермо Варела (Айнтрахт Франкфурт), Виктор Валдес (Мидълзбро), Патрик МакНеър (Съндърланд), Доналд Лав (Съндърланд)

Жозе Моуриньо стана мениджър на Манчестър Юнайтед и веднага вдигна летвата за целите на отбора с изказвания за титла, но заедно с това португалецът проведе невероятна трансферна кампания. Трябва да признаем, че през това лято Ед Удуърд работи наистина смислено и привлече футболисти, от които наистина се нуждаеше Жозе. На практика единственото име, което не е толкова гръмко е това на Ерик Бейли, който обаче е многообещаваща фигура. На "Олд Трафорд" пристигна и легендарния Златан Ибрахимович, както и най-добрият играч в Бундеслигата за миналия сезон. Главната сделка обаче стана покупката на Пол Погба, когото Юнайтед превърна в най-скъп играч в историята на футбола. С една дума, Моуриньо укрепи всички линии, като може би ще бъде закупен и още един защитник, но това ще бъде оставено за зимата.

Очаквания:

Истината е, че очакванията към Моуриньо винаги са били големи, а той където и да е бил, винаги е печелил титла. Може би се предполагаше, че португалецът ще атакува върха през следващия сезон, но след лятната вакханалия на пазара за играчи, подозренията са, че Жозе ще атакува титлата още през първата си година на "Олд Трафорд". Друг довод за това твърдение е фиаското на Моуриньо през третата година от пребиваването си в Челси. Със сигурност специалистът страда от собственото си его и ще се опита възможно най-бързо да заличи спомена от последното си пребиваване във Висшата лига.

Проблемът може да дойде от центъра на защитата. Видя се, че Бейли има класата, но не бива да се правят изводи от два мача. В същото време Смолинг си остава отличен защитник, който обаче така и не успя да спечели репутацията на непробиваваем бранител, на играч от световна величина. Джоунс си остава много чуплив, а не е ясно как Блинд ще заиграе в центъра на защитата. Пред Жозе стои трудната задача да намери правилното съчетание и ако португалецът успее да го направи, тогава Юнайтед има силите да се бори за титлата.

Прогноза: борба за титлата.

Коефициент за титла от bet365: 4.33

 

 

САУТХЕМПТЪН

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

- капацитет: 32 690
- средна посещаемост (2015/16): 30 755


Прякор: "Светците"


Екипи:


Мениджър: Клод Пюел


Трансфери:

Входящи:
Пиер-Емил Хьойберг (Байерн Мюнхен), Нейтън Редмънд (Норич), Жереми Пие (Ница), Алекс МакКарти (Кристъл Палас)

Изходящи:
Садио Мане (Ливърпул), Грациано Пеле (Шандон Лунен), Виктор Уанияма (Тотнъм), Хуанми (Реал Сосиедад), Гастон Рамирес (Мидълзбро), Пауло Газанига (Райо Валекано), Келвин Дейвис (Край на кариерата)

Главната загуба за Саутхемптън е Садио Мане. Разбира се, критиците на сенегалеца ще кажат, че той е стихиен и нестабилен, но пък Мане е от тези играчи, които могат да правят разликата в мачовете, а дубълите и хеттриците в негово изпълнение не предизвикват изненада. Що се отнася до заминаването на Пеле, то едва ли ще се отрази особено на "светците", тъй като Чарли Остин играе в същия стил и има всичко необходимо, за да замени италианеца. Добрата новина е оставането на Тадич, който има поглед върху играта и е майстор на асистенциите, както и Лонг с неговите умения да извоюва пространства. Това обяснява и малкото закупени футболисти от клуба. Най-много впечатляват Хьойберг, което е поглед в бъдещето и опитния Пие. Французинът има способността да играе както в средата на терена, така и в защитата, а това ще позволи на Клод Пюел да използва различни варианти, с които да изненадва съперниците си.

Очаквания:

Няма какво да се лъжем - Саутхемптън загуби със заминаването на Мане и Куман, така че не бива да очакваме по-добър сезон от миналогодишния. Клод Пюел е една голяма неизвестна. Това е първата работа на специалиста зад граница, като единственият му позитив е умението му да работи с перспективни отбори, а не с грандове и в този смисъл "Сейнт Мери" е добро място за французина. Оптимизъм предизвиква възстановяването на Джей Родригес, който ще прибави своя потенциал в общия на отбора, но като цяло Саутхемптън си остава средняк, който може да даде битка на лидерите в отделен мач, но няма силите да се бори за място в зоната на евротурнирите.

Прогноза: място в долната част на първата половина на таблицата за класиране.

Коефициент за титла от bet365: 101.00

 

 

 


ТОТНЪМ

Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон

- капацитет: 36 763
- средна посещаемост (2015/16): 35 776


Прякор: "Шпорите"


Екипи:


Мениджър: Маурисио Почетино


Трансфери:

Тотнъм:

Входящи:
Винсент Янсен (АЗ Алкмаар), Виктор Уанияма (Саутхемптън)

Изходящи:
Алекс Притчард (Норич), Федерико Фацио (Рома)


Тотнъм не извърши много трансфери през това лято, а Почетино ясно обясни защо това е така: "Харченето на пари показва недоволство от състава". Прав е аржентинецът, защото "шпорите" разполагат с шампионски състав, макар и да не станаха шампиони. Просто отборът няма голяма нужда от подсилване, след като разполага с поне един класен играч във всяка една линия.

Винсенст Янсен стана главно откритие през втория сезон на Ередивизе и съдбата на играча много напомня тази на Джейми Варди. 22-годишният футболист през миналото лято не бе известен дори в Холандия, след като играеше за Алмере Сити. След това лудата му кариера тръгна нагоре и от аматьорския футбол Янсен се озова в младежкия национален отбор на "оранжевите". На практика Тотнъм получи играч с феноменално чувство към гола, с характер, трудолюбие и игрова дисциплина. Това не е просто новият Варди или алтернатива на Хари Кейн, а нещо повече, защото при правилна работа с холандеца, той може да израсне в нещо повече от двете въпросни звезди.

Що се отнася до Уаняма, Почетино отлично се познава с неговите възможности и покупката на кениеца идва в много подходящ момент и на ниска цена, заради изтичащия договор на играча със Саутхемптън.

Очаквания:

Отново ще повторим, че Тотнъм разполага с шампионски, много балансиран и едновременно с това гъвкав състав, който е в състояние да се бори за титлата. Недостатъкът идва от неопитността на играчите да се борят на два фронта, като тук вече не става дума за участие в непрестижната Лига Европа, а за главния клубен турнир на Европа, което предполага желание на футболистите да се представят добре в Шампионска лига. Как ще се справи Тотнъм с допълнителното натоварване? Това е главният въпрос и ако треньорският щаб го реши по подходящ начин, очакванията са за един чудесен сезон от страна на "шпорите".

Прогноза: борба за титлата.

Коефициент за титла от bet365: 12.00

 

 


УЕСТ ХЕМ ЮНАЙТЕД

Стадион: "Лондон Стейдиъм", Лондон

- капацитет: 60 000
- средна посещаемост (2015/16):

Прякор: "Чуковете"


Екипи:

 

А това е специална форма, по случай пристигането на Олимпийския стадион:

 


Мениджър: Славен Билич


Трансфери:

Входящи:
Андре Аю (Суонзи), Мануел Лансини (Ал Джазира), Артур Масуаку (Олимпиакос), Гьокхан Тьоре (Бешикташ), Ашли Флетчър (Манчестър Юнайтед 21), Хавард Нордвайт (Борусия М'гладбах), Софиан Фегули (Валенсия)

Изходящи:
Джеймс Томкинс (Кристъл Палас), Елиът Лий (Барнзли), Джоуи О'Брайън (Свободен), Стивън Хендри (Блекбърн), Джош Кълън (Брадфорд Сити), Емануел Еменике (Фенербахче), Алекс Сонг (Барселона)

Главното изменение за Уест Хем през това лято е преместването на Олимпийския стадиона, където лондончани вече успяха да открият новата домашна кампания с мачове от Лига Европа. Що се отнася до трансферната политика, "чуковете" се представиха достатъчно сдържано до момента, в който не подобриха вътрешния трансферен рекорд и не подписаха с Андре Аю от Суонзи Сити. Клубът от Източен Лондон спечели добри пари от продажбата на своя възпитаник Джеймс Томкинс и същевременно приблизително толкова отдаде за пълноценен контракт с Мануел Лансини. Интересен изглежда трансферът на левия защитник на Олимпиакос Артур Мауаку, както и наема на крилото на Бешикташ Гьокхан. Най-голям оптимизъм обаче предизвиква това, че Уест Хем успя да задържи звездата си Димитри Пайе, който на всичкото отгоре се представи отлично на Евро 2016.

Очаквания:

Представянето на Уест Хем зависи от две неща. Първо, това е попадането на тима в групите на Лига Европа. Това ще изисква правилно разпределение на силите в мачовете между четвъртъка и неделя, а "чуковете" не могат да се похвалят с най-дългата и равностойна скамейка във Висшата лига. Дали едно отпадане от Астра няма да се окаже по-удачно в дългосрочен план, отколкото демонстрация на мускули и бъдещи главоболия с по-наситена програма?

Второ, фигурата на мениджъра. Вторият сезон за Славен Билич може да се окаже по-труден. На практика "чуковете" не стоят на здрав фундамент. Това е отбор на един добър мениджър, умеещ да мотивира играчите си и на няколко талантливи играчи, които бързо се адаптираха към тактиката на своя наставник. Подобно отбори обаче бързо се сриват при катаклизъм, а и едва ли "номерата" на хърватина от миналата година ще успеят да минат този път. От това следва, че не бива да очакваме по-добро представяне на Уест Хем през този сезон.

Прогноза: място в долната част на първата половина на таблицата за класиране.

Коефициент за титла от bet365: 81.00

  Сподели
671