Клоп: Конте и Гуардиола ги чака най-трудното изпитание в кариерите


Н. Гавазов

Клоп: Конте и Гуардиола ги чака най-трудното изпитание в кариерите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че високата конкуренция във Висшата лига е привлекателен фактор за най-добрите треньор в света. Както е известно, през новия сезон компания на Клоп ще правят Антонио Конте и Хосеп Гуардиола, а също така и завърналият се във Висшата лига Жозе Моуриньо. Юрген знае, защо английският клуб е толкова привлекателен за неговите колеги.

"Мисля, че всички тези треньори са тук, защото конкуренцията прави Висшата лига истински интересна. Ако три пъти си ставал шампион на Испания, три пъти шампион на Германия, тогава можеш да си помислиш: "Добре, а не трябва ли да изпробвам нещо друго?". Ако търсиш най-трудното изпитание, тогава трябва да се отправиш към Англия. Това е на 100% определящ фактор. Те не искат лесна работа, а желаят да работят именно тук", заяви Клоп.

"Спечелването на титлата в Англия ще е най-трудното изпитание за всички тях. Голяма част от отборите тук са способни да спечелят титлата. В Германия това не е лесно, защото там едни отбори винаги отнемат точки от други. Ако искаш да изпревариш Байерн, трябва да спечелиш всичките си срещи и минимум един срещу Байерн. Защото Байерн не губи", каза още немецът.

"В Англия има няколко отбора, които през последните години играха в Шампионска лига, но никой от тях не е доволен от себе си. Защото винаги се намира по-добър тим. В тази страна нивото на трудност е друго. Тук има няколко отбора, които смятат, че трябва да са номер едно. В Германия само един тим мисли, че трябва да е номер едно. Не знам на какво се надяват останалите", завършва Клоп.

 

  Сподели
202