Моуриньо: Има голяма разлика между Примера дивисион и Висшата лига


Н. Гавазов

Моуриньо: Има голяма разлика между Примера дивисион и Висшата лига

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо изрази несъгласието си с коментара на Гарет Бейл, че испанската Примера дивисион е най-силното първенство в света. В навечерието на Boxing Day португалският специалист е убеден, че най-популярното и конкурентно първенство в света е и много по-силно от Ла Лига, където на практика за титлата се борят само два отбора.

"Бейл е казал това, защото играе там, но аз също бях там и мога да говоря. Загубих титлата, но също така я спечелих и съм наясно, че има голяма разлика между Примера и Висшата лига. Това, да знаеш, че със сигурност ще победиш преди даден мач, със сигурност не е най-доброто нещо на света. В Испания всички знаят, че има два отбора, които са над другите", заяви Моуриньо.

"Има трети отбор - Атлетико Мадрид, който се справя прекрасно и стана шампион през миналия сезон, това обаче е изключение за Испания. След тези отбори има огромна разлика и затова е нещо нормално да станеш шампион със 100 точки и 126 вкарани гола. В Англия е невъзможно да станеш шампион с такива показатели. Ако някой отбор достигне 100 точки и 126 реализирани попадения, това в никакъв случай не значи, че първенството е най-силното", убеден е Жозе.

 

  Сподели
92