Ливърпул свиква извънредно събрание заради Суарес


Н. Гавазов

Ливърпул свиква извънредно събрание заради Суарес

Ръководството на Ливърпул възнамерява да проведе извънредно събрание, по време на което да обсъди поведението на Луис Суарес в срещата от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол между Уругвай и Италия. Както е известно, в този мач уругвайският футболист ухапа защитника на съперника Джорджо Киелини и в момента ФИФА провежда разследване на инцидента.

Случилото се в Бразилия може да струва работното място на Суарес в Ливърпул. Предполага се, че събранието ще се състои веднага след като се получи информация от изслушването на Суарес от страна на специална комисия от ФИФА, което е насрочено за тази вечер от 22:00 часа българско време.

Съгласно регламента на ФИФА, минималното наказание за подобно деяние е дисквалификация за 24 мача, а максималното - две години.

В същото време ITV съобщи, че Ливърпул е излязъл с изявление относно ситуацията.

"Клубът няма да прави никакви изявления на дадения етап във връзка с това, че делото се води от ФИФА. Отговорност на играча и на националния отбор на Уругвай е да реагират в определения ред", цитира ITV изявлението на Ливърпул.

Предполага се обаче, че ако уругваецът бъде наказан от ФИФА, мърсисайдският клуб също ще трябва да санкционира своя футболист, ако иска да спази буквата от вътрешния правилник и доброто име на клуба. Според запознати, това означава, че Суарес ще бъде отстранен от отбора най-малко за месец, което предполага, че той ще пропусне първите четири мача от Висшата лига на Англия и поне една среща от Шампионска лига.

 

  Сподели
101