Ван Гаал: Юнайтед е най-големият клуб в света


Н. Гавазов

Ван Гаал: Юнайтед е най-големият клуб в света

Луис ван Гаал призна, че с удоволствие би заела мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, а също така се изненада на въпроса на журналистите от ВВС, какво той знае за рекордьора по титли във Висшата лига на Англия. Снощи, пред една от холандските телевизии Ван Гаал призна, че е готов да оглави "червените дяволи". Днес специалистът потвърди своите намерения.

"Трябва да се изчака и да се види какво ще реши клуба. Всичко протича както обикновено, върви определен процес и трябва да изчакате този процес. Какво знам за Юнайтед? Вие разбирате, че това е глупав въпрос. Това е най-големият клуб в света, а вие ме питате, какво аз знам за Манчестър Юнайтед", заяви Ван Гаал.

"Относно моето назначаване, наистина трябва да питате клуба, а не мен. С удоволствие бих се захванал с тази работа, но нека изчакаме и да видим. Дали с мен ще дойде Клуйверт? Вие разбирате, че аз не мога да отговарям на такива въпроси. Това може да стане превъзходно предизвикателство за мен, но трябва малко да се почака. Сега е нужно да се съсредоточа върху своята непосредствена работа в националния отбор на Холандия. Много дълго чаках, за да попадна на Световното. Загубих четири години за това нещо, така, че за мен е важно да се окажа в Бразилия", призна холандецът.

"Дали ми влияят слуховете за работа в Юнайтед? Аз винаги имам някакви предложения, така че това не ми влияе. Добре познавам футболния свят, знам кое какво означава и как да се справям", каза още Ван Гаал.

 

  Сподели
127