Челси победи Хъл Сити на KC Стейдиъм (видео)


И. Ангелов

Челси победи Хъл Сити на KC Стейдиъм (видео)

Хъл Сити прие Челси в мач от двадесет и първия кръг на Висшата лига на Англия, като днес гостите от Лондон успяха да спечелят с 2:0 благодарение на попадения от Еден Азар и Фернандо Торес. След спокойна първа част и по-отворено второ полувреме, именно след почивката столичани стигнаха до головете си.

В първото полувреме Хъл играеше компактно в отбрана и почти не позволи положения пред Челси. Най-близо до гол бе Оскар в една изключителна ситуация сам срещу вратаря, когато той заложи на силата и ударът му бе спасен. 

В 56-ата минута Еден Азар откри резултата, когато получи пас от Ашли Коул от ляво, той се освободи от бранител, отвори си място за удар на границата на наказателното поле и пласира топката по перфектен начин до гредата. Няколко пъти своя късмет опита Давид Луис в тази част, като стреля от пряк-свободни удари, но всички те бяха спасени. В крайна сметка и Фернандо Торес се разписа, когато в 87-ата минута получи топка далеч от вратата от Вилиан, напредна до наказателното поле с персоналния си пазач и стреля в близкия ъгъл с ляв крак. Така, поне временно, Челси заема първата позиция в лигата.

 

1 Челси




46т.
2 Арсенал




45
3 Манчестър Сити




44
4 Евертън




41
5 Тотнъм




40
6 Ливърпул




39
7 Манчестър Юнайтед




37
8 Нюкасъл




33
9 Саутхемптън




30

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
118