Юнайтед вади 60 милиона за подсилване на състава


Н. Гавазов

Юнайтед вади 60 милиона за подсилване на състава

Манчестър Юнайтед готви укрепване на линиите на отбора, твърди днешната британска преса. Хроничните проблеми в центъра на защитата и опорната зона принуждават Сър Алекс постоянно да се „блъска главата" по тези въпроси. След срещата с Норич, в която Юнайтед отстъпи с 0:1, за пореден път наболя въпроса за необходимостта от качествено усилване на важни за отбранителните действия позиции и сега пред „червените дяволи" вече има конкретни варианти за решаване на тези проблеми.

Получавайки през лятото великолепно подсилване на атаката чрез трансфера на Робин ван Перси, Юнайтед бързо усети остър недостиг на централни защитници. Повишената в последно време травматичност на Неманя Видич, а също така и солидната възраст на Рио Фърдинанд не дават възможност на Сър Алекс да бъде на 100 % уверен в своите защитници.

С цел поправяне на ситуацията, Сър Фъргюсън има намерение да привлече в своя отбор великолепно представящият се в Борусия Дортмунд Матс Хумелс. Последният неотдавна заяви, че иска да изпробва силите си извън Бундеслигата и че Англия се явява за него приоритетен вариант.

Освен Хумелс, на „Олд Трафорд" желаят да видят също така неговият партньор в националния отбор на Германия Ларс Бендер. 23-годишният полузащитник на Байер ще реши проблемите в централната линия на Юнайтед, където Клевърли и останалите футболисти на „червените дяволи" се представя слабо.

За Юнайтед двамата немски национала се явяват приоритетни варианти и потвърждение на тези твърдения е неотдавнашния мач между Германия и Холандия, на който присъстваше братът на Сър Алекс - Мартин, оглавяващ службата на европейските скаути на Юнайтед. На „Олд Трафорд" вече са приготвили сумата от 50 милиона паунда за трансферите на Хумелс и Бендер, което ще бъде напълно достатъчно, за да бъдат привлечени двамата.

Освен защитните линии, Сър Алекс се е заел и с ремонта на атаката. Шотландецът твърдо е решил да се избави от португалеца Нани, който освен, че създава проблеми с подписването на новия си договор и необосновано високите си претенции, но през този сезон се представя изключително слабо и отдавна е загубил доверието на своя наставник.

За заместник на Нани се подготвя Уилфрид Заха. С изгряващата звезда на Кристъл Палас вече се занимава синът на шотландеца - Дарън. Сегашният клуб на 20-годишния талант го оценява на 20 милиона паунда, но в Манчестър са уверени, че за трансфера на Заха ще са достатъчни и десет милиона.

 

  Сподели
70