Суарес поднови скандала: Наказаха ме заради политическата сила на Юнайтед


И. Ангелов

Суарес поднови скандала: Наказаха ме заради политическата сила на Юнайтед

Луис Суарес от Ливърпул смята, че наказанието от 8 срещи, което получи миналата година, е само заради политическото влияние на Манчестър Юнайтед. 25-годишният получи и глоба от 40 000 лири след като бе намерен за виновен в расистко поведение спрямо Патрис Евра през декември.

RR.Gol цитира играча: "Това бяха много тежки дни за мен. Не съм свикнал да показвам чувствата си, но това дело беше много тежко за мен. Aз плаках заедно с жена ми."

"Хората в Ливърпул са сигурни, че от Манчестър Юнайтед ме отстраниха само, за да спрат Ливърпул. В Англия, политическата сила на Манчестър Юнайтед е голяма и трябва да уважиш това и да си затваряш устата."

Скандалът бе подновен през февруари, когато Суарес открито отказа да стисне подадената ръка на Евра преди срещата между двата тима. Той твърди, че действията му не са били разбрани.

"В Англия се показа момента, в който заставам пред него, но не показаха, че преди това ръката му е ниско долу. Само медията в Уругвай и Испания показа желанието ми да се здрависам."

"Преди този момент аз бях обещал на жена ми, мениджъра и директорите, че ще го направя. Имаше шанс изобщо да няма здрависване между отборите, но аз исках да го направя. Защо не?"

"Мислех, че нямаме проблем. Наказаха ме заради него, но аз нямах проблем с ръкостискането."

"Делото бе сложно за мен. Трябваше да ходя до Манчестър с такси. Трябваше да ставам в 7 сутринта и да се прибирам в 9 вечерта. Бях уморен, исках да заплача и да заритам всичко около мен."

"Когато се прибирах исках всичко това, но нямаше как да го направя, заради дъщеря ми там. Това бе сложна ситуация. А след като дойде наказанието всичко стана дори по-трудно."

  Сподели
127