Лаудруп иска в състава си Де Гузман


С. Гавазов

Лаудруп иска в състава си Де Гузман

Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп желае да привлече звездата на Виляреал Джонатан де Гузман. Атакуващият полузащитник е считан за сигурен напускащ, след като испанския тим изпадна от Примера дивисион. Двамата бяха заедно в Майорка и още тогава специалистът е бил впечатлен от изявите на футболиста. Сега има възможност да се съберат отново, ако ръководството на английския клуб се съгласи за трансферната сума.

Преди година Виляреал плати 6.5 милиона паунда, за да привлече Де Гузман и се очаква цената и сега да е около тази цифра. От своя страна Суонзи не желае да плаща толкова голяма сума и ще се опита да смъкне сумата с няколко милиона.

Полузащитникът е от школата на Фейнорд, а още на 18 години се превръща във важна част от холандския тим. За отбора от Ротердам изиграва над 100 мача и е смятан за един от най-обещаващите млади надежди на Холандия. Футболистът беше близо преди две години да стане част от Манчестър Сити или Нюкасъл, но в крайна сметка кариерата му го отведе в Испания. Сега пред Джонатан де Гузман се отваря възможнността да заиграе в Англия, ако Суонзи и Виляреал постигнат сделка.

 

  Сподели
113