Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.04-22.04)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.04-22.04)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. В две от първенствата въпросите около титлата бяха решени - Борусия Дортмунд е новият, стар шампион на Бундеслигата, а в Испания Реал Мадрид прекъсна серията от 54 мача без загуба на каталунците на „Камп Ноу" и благодарение на това „бланкосите" са на една ръка разстояние от победа в Примера дивисион. В Англия, Италия и Франция обаче тепърва ще бъде гоещо.

Представяме ви: Dream Team за периода (13.04- 22.04). Тактическа постройка 5-4-1.

ВРАТАРИ

Бернд Лено (Байер Леверкузен)

20-годишният вратар на Байер Леверкузен Бернд Лено игра фантастично срещу Хофенхайм, в мач, в който домакините отправиха 15 удара срещу „аспирините", спечелиха 67% от единоборствата и владееха топката в 54% от времето. Въпреки това Байер победи с 1:0, като по-голямата част от заслугата е на Лено. Стражът направи три страхотни спасявания, умело ръководеше отбраната на „аспирините" и не позволи топката да влезе при дузпата срещу неговия отбор.

Подгласници: Кени (КПР)

 

ЗАЩИТА

Диего Годин (Атлетико Мадрид)

26-годишният бранител на Атлетико спечели 100% от единоборствата си в мача с Еспаньол, обезличавайки напълно Уче и Верду, освен това Диего вкара гол и записа асистенция.


Марсел Шмелцер (Борусия Дортмунд)

Срещу Борусия М'гладбах защитата на шампионите игра агресивно и безкомпромисно, справяйки се напълно с Ханке и Ройс, но в този мач специално трябва да отбележим играта на Шмелцер, който освен, че подпомагаше по фланга Перишич, също така записа асистенция, а при един от епизодите пред собствената си врата се оказа последна преграда пред коженото кълбо. След двубоя Марсел бе определен за Играч на мача.


Паоло Канаваро (Наполи)

Канаваро бе невероятен в мача на своите срещу Новара. 30-годишният бранител не даде никакъв шанс на Маскара и Карачиоло, отбеляза гол и в много от атаките се включваше като полузащитник, което позволи на тима му да осъществи пълно превъзходство в средата на терена.


Пепе (Реал Мадрид)

Да спечелиш на „Камп Ноу" всичките си единоборства си е наистина добро постижение. Пепе го направи и има голяма заслуга за победата на своите срещу Барселона в събота вечер. Освен това, бранителят на два пъти се оказа последна преграда пред Меси по пътя на аржентинеца към вратата на Касияс.


Гаел Клиши (Манчестър Сити)

46% от атаките на Сити в мача с Уулвс бяха осъществени по левия фланг - там, където се намираха Насри и Клиши. Специално за французина, той подсигуряваше не само гърба на своя сънародник, но бе много полезен и при включванията на Бари в по-предни позиции. 26-годишният бранител записа също така асистенция и бе определен за играч на мача.

Подгласници: Хиберт (Евертън), Вермален (Арсенал), Де Чели (Наполи), Хумелс (Борусия Дортмунд)

 


ПОЛУЗАЩИТА

Нене (ПСЖ)

Eurosport определи Нене за най-добър полузащитник на европейския уикенд. Колегите от авторитетната медия може би имат право - 30-годишното крило вкара два гола срещу Сошо, записа асистенция, раздаде 65 точни паса и бе определен за най-добър футболист от 22-та.

Йозил (Реал Мадрид)

Немецът не вкара гол, но за сметка на това взе диригентската палка и умело ръководеше действията на своите. Йозил показа страхотна тактическа дисциплина, добър поглед върху играта и бе най-важният елемент по оста Роналдо-Бензема - Ди Мария. Просто великолепен!


Арда Туран (Атлетико Мадрид)

25-годишният полузащитник на Атлетико Арда Туран отбеляза два гола в мача на своите срещу Еспаньол и показа, колко важен играч е за отбора на Диего Симеоне. Първото попадение на турчина дойде в много тежък момент - при резултат 1:1, когато всички вече си мислеха, че „дюшекчиите" няма да могат да победят. Само две минути по-късно Туран направи резултата 3:1 и сне всякакви въпроси относно победителя в мача.

Йохан Кабайе (Нюкасъл)

Нюкасъл отнесе Стоук Сити с 3:0, като и в трите гола се замеси 26-годишният Кабайе. Французинът откри резултата в 14-та минута на мача, а малко след това прояви джентълменство, асистирайки на Сисе. В началото на второто полувреме Йохан отбеляза втория си гол, с което направи резултата класически. В 61-та минута Кабайе бе заменен и отиде заслужено да почива. Два гола и асистенция за 61 минути! Някои футболисти за цяла година вкарват толкова.

Подгласници: Нани (Манчестър Юнайтед), Сигурдсон (Суонзи Сити), Видал (Ювентус), Маркизио (Ювентус), Алкантара (Барселона), Рибери (Байерн Мюнхен)


НАПАДАТЕЛИ

Франко Бриенца (Сиена)

Мнозина вероятно са изненадани от нашия избор, но няма как - мнението на специалистите и статистиката показва, че Бриенца най-много заслужава да води нападението на нашия отбор. Разбира се, имахме своите колебания и вниманието ни бе насочено към Уелбек и Рууни от Манчестър Юнайтед, както и Солдадо от Валенсия, но в крайна сметка се спряхме на ветерана, защото показателите му са по-добри от тези на своите конкуренти, а също така отборът му игра като гост.

Подгласници: Уелбек (Манчестър Юнайтед), Рууни (Манчестър Юнйтед), Солдадо (Валенсия)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Дейвид Мойс (Евертън)

Да отидеш в леговището на шампиона, който отново докосваше титлата и да му вкараш четири гола си е наистина чудо. Същото като онова, което направи Реал Мадрид срещу Барселона в събота. Колебанията ни за треньорския пост бяха свързани с Мойс и Моуриньо, но ние се спряхме на 48-годишният шотландец по съвсем прозаични причини. Дейвид разполага с десетократно по-малък бюджет от португалеца, но въпреки ограничените финансови възможности, „карамелите" вършат чудеса и едното е срещу Юнайтед през уикенда. Второ, поглеждайки към статистиката, „бланкос" спечели 67% от всички единоборства, но контролираше топката само 28%. Докато Евертън насред „Олд Трафорд" спечели 75% от единоборствата си и контролираше топката в 47% от мача. Вярата, че можеш да излезеш на терена на шампиона и да му се противопоставиш се изгражда от треньорите. Мойс, както и Моуриньо са го направили.

 

  Сподели
180