Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (28.03-03.04) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (28.03-03.04) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. На Острова Юнайтед увеличи дистанцията от Сити на пет точки, а в Германия Байерн се приближи до Борусия Дотмунд на три пункта. В Испания статуквото между Реал и Барселона се запази, а в Италия е случи нещо невероятно - в един мач бяха отбелязани девет гола. Не по-малко е интересно във Франция - три отбора са в битка за титлата и почти една дузина в борба за оцеляване.

Представяме ви: Dream Team за периода (28.03- 03.04). Тактическа постройка 4-3-3.

 

ВРАТАР

Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед)

Преди мача с Блекбърн Роувърс Давид Де Хеа реши да внесе някои изменения в собствения си имидж. Може да е някакво съвпадение, но испанеца изигра мача в стил миналогодишното си представяне в Атлетико Мадирд - уверен, стабилен и внимателен на последния рубеж. През първата част от сезона хората на Стив Кийн победиха Юнайтед на „Олд Трафорд". На реванша Де Хеа направи всичко възможно да се разчистят старите дългове - дали са случайни петте сейва испанеца? По-важното е, че Давид се оказа на правилната позиция и не позволи на топката да премине голлинията.

Подгласници: Беналио (Волфсбург)

 

ЗАЩИТА

Бранислав Иванович (Челси)

Победата на Челси над Астън Вила с 4:2 разсея недоволството над „Стамфорд Бридж" и отново даде надежди на „аристократите" за място в топ 4. Със своите два гола Иванович помогна за победата и за спечелването на трите точки, а феновете на Челси да си напрегнат мозъка и да си спомнят, кога друг път сърбинът оформи дубъл за своите".

Жерард Пике (Барселона)

Барселона победи Атлетик Билбао с 2:0 и успя да запази интригата в Примера. Невероятен мач на Меси, но ние ще говорим за аржентинеца по-късно. Не по-малко невероятен бе двубоят за Пике, който отдавна не бе демонстрирал толкова много сигурност в действията си, хладнокръвие и един път последна преграда пред сигурен гол на противника.

Матс Хумелс (Борусия Дортмунд)

Вероятно някой ще постави под съмнение избора ни - включили сме играч, чийто отбор допусна четири гола. Но, абстрахирайки се от това, длъжни сме да отбележим, че Матс отбеляза гол, записа асистенция и един път трябваше да изпълнява ролята на „последният човек". Трябва ли да се учудваме, че Eurosport и Sky определиха 23-годишният футболист за най-добър защитник в топ 5 на първенствата на Европа за изминалия уикенд? Жалко, че Борусия не победи, но така първенството стана по-интересно.

Майк Уйлямсън (Нюкасъл)

28-годишният Уйлямсън през цялата си кариера защитаваше цветовете на второразредни отбори от Британия, най-големият от които е Саутхемптън, а останалите е по-добре да не ги споменаваме - те са необходими на тези, които изучават география. При положение, че Тейлър и Колочини са неизменни титуляри в отбора на Нюкасъл, малко вероятно е Майк да покаже възможностите си в елита, но преди мача с Ливърпул, двата боса в отбраната на „свраките" се контузиха и пред Пардю не остана друга възможност, освен да се довери на Пърч и на Майк..а отсреща бяха Суарес, Керъл и много други, които винаги са готови да те ужилят. Резултатът в мача е известен, а от нашия поглед не убягна играта на Уйлямсън, който се справи блестящо със задълженията си в наказателното поле и освен това разбиваше атаките на противника още в центъра на терена.

Подгласници: Алкарас (Уигън), Зикуейра (Гранада), Споли (Катания), Маршал (Сен Етиен)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Там, където Барселона загуби, Реал спечели с лекота. Осасуна беше разгромен с 5:1, а Роналдо зарадва почитателите си с два гола и две асистенции, прекъсвайки негативната си серя срещу памплонците и доказвайки, че мачовете срещу Виляреал и Малага бяха някакво недоразумение.


Еден Азар (Лил)

Азар продължава да озарява футболна Европа със своите постижения и изяви. В мач срещу Тулуза белгиецът записа гол и асистенция, а победата доближи шампионите на четири точки от лидерите.

Клинт Демпси (Фулъм )

Американецът отново се върна към старото си амплоа и започна да вкарва голове и да носи точки на лондончани. Срещата с Норич завърши с победа с 2:1, а Клинт отбеляза гол и асистенция.


Подгласници: Бейл (Тотнъм), Чафни (Оксер), Валенсия (Манчестър Юнайтед), Мата (Челси), Ларсон (Съндърланд), Гюндоган (Борусия Дортмунд), Кагава (Борусия Дортмунд), Шибер (Щутгарт).

 

НАПАДАТЕЛИ

Диего Милито (Интер)

Щом в Италия започнаха да вкарват по девет гола в мач, това означава, че уикендът действително е необикновен Интер и Дженоа ни накараха да затаим дъх през всичките 90 минути, в които Милито напомни за себе си и вкара три гола, с които зарадва новия си треньор Страмачони.

Сержио Флокари (Парма)

Парма победи попадналия в ямата на кризата Лацио и успя да се отдалечи от опасната зона. „Дуковете" отдавна не бяха радвали толкова много своите фенове, а добрата игра на домакините бе доведена до успешен край именно от Флокари, който записа дубъл.

Лионел Меси (Барселона)

Не може да не минем без аржентинеца, чийто гол и асистенция помогнаха на Барселона да вземе трите точки от Атлетик Билбао, а с това и реванш от баските. Първенството приближава към своя край, но енергията и желанието на Меси да твори футбол очевидно не престават.

Подгласници: Сисе (Нюкасъл), Торес (Челси), Балотели (Манчестър Сити), Хелмес (Волфсбург).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)

Сър Алекс може да бъде обичан, а може и да бъде мразен. Но съвсем точно - към него няма как да се отнесем без внимание. В сегашното лидерство на рекордьора по титли се крие голямата треньорска ръка, защото нека да си го признаем - „червените дяволи" нямат най-добрия състав в лигата, нито най-силните финансови възможности. Но когато имаш треньор като Сър Алекс, трябва ли да се учудваме, че Юнайтед се намира на пет точки от Сити?

 

ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 

  Сподели
168