Венгер с интерес към марокански национал


Н. Гавазов

Венгер с интерес към марокански национал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че се интересува от звездата на Монпелие Йонес Белханда. Мароканският национал се очертава като един от най-добрите атакуващи халфове в Лига 1 и освен с Арсенал, вече е свързван с отбори като Милан и милионерите от ПСЖ. Белханда изира ключова роля Монпелие да е в горната част на таблицата за класиране, само на една точка от лидера ПСЖ.

„Йонес Белханда, познавам го добре. Той играе без никакви усложнения, талантът му е дрибъла, подаванията и има добра техника, която може да повлияе на всеки мач", написа Венгер в своята колонка във French Eurosport.

Наскоро 22-годишният футболист участва в турнира за купата на Африка, където не впечатли особено. Според Венгер обаче причината е грешната му позиция в националния отбор.

"Мароко не прекара достатъчно време в турнира и а той игра на позиция, която не му позволи да блесне. Той игра отдясно, защото имаха прекалено много централни халфове. Понякога се случва младите играчи да имат слаб турнир, но аз съм сигурен за неговия потенциал. Много харесвам този играч, но не искам да създавам проблеми. Монпелие е отборът, който трябва да реши дали той ще напусне. След като това стане, можем да погледнем към него. Но ние уважаваме работата, свършена от Монпелие".

Самият играч има договор с френския клуб за още две години, но вече са започнати разговори за удължаване на контракта. Самият той призна, че мечтае един ден да заиграе във Висшата Лига.

"За Милан не знам нищо. Мисля, че са само слухове. Мечтата ми е да играя в Англия или Германия. Всеки иска да играе във Висшата Лига и там има велики отбори като Арсенал, който практически е френски клуб. В Германия има много големи отбори, които се представят добре в Шампионската Лига. Атмосферата по стадионите пък е великолепна. В момента обаче съм фокусиран върху играта си в Монпелие, който ми даде слава. Мога да остана тук още 2-3 години", заяви Белханда за TF1.

 

  Сподели
62