Арсенал също надви Вила като гост


И. Ангелов

Арсенал също надви Вила като гост

В пореден кръг от Висшата лига на Англия тима на Астън Вила изглеждаше малко по-добре от обикновено у дома, но отново загуби. В мач завършил 2:1 тима на домакините изоставаше от Арсенал след гол на традиционния реализатор Ван Перси, но успя да се върне в мача и имаше шансовете си дори за повече в срещата. Всъщност загубата става редовният резултат тук след като тя е 4-та в последните 5 срещи на "Вила Парк".

Гостите започнаха силно и още в 17-ата минута водеха в резултата. Робин ван Перси реализира от дузпа, след като Уолкът бе задържан за фланелката от Кларк. Уолкът можеше да удвои бързо, но не успя да се възползва от паса на Ван Перси в следващата атака. Ван Перси изглежда отново на ниво с 15-тото си попадение за кампанията.

В 54-ата минута бе отбелязан 20 000-ният гол на Висшата лига. Негов автор стана Марк Олбрайтън и това бе специален гол за Вила. Самото попадение бе красиво и дойде след разбъркване при корнер, като Олбрайтън завърши избита от Вермален топка по хладнокръвен начин. В края на мача Бенаюн се разписа и оформи крайното 2:1. Добър ход с резервата от Арсен Венгер, който ще е доволен от победата.

 

  Сподели
120