Сити измъкна само точка от Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Сити измъкна само точка от Анфийлд (видео)

Манчестър Сити пропътува разстоянието до "Анфийлд" в Ливърпул и двата тима създадоха добър спектакъл за феновете на двата тима днес в пореден кръг от Висшата лига на Англия. Макар мачът да завърши 1:1 двата отбора бяха най-малкото равностойни на терена.

Първата част бе по-интересната откъм голове, като в 31-ата минута Венсан Компани изведе своите напред в резултата. Това стана след корнер изпълнен от Давид Силва. Гола мотивира Ливърпул да се хвърли в атака и 2 минути по-късно Чарли Адам изстреля топка от далеч - тя бе отклонена от Джолиън Лескът и заблуди Джо Харт, като остави вратаря в другия ъгъл на вратата, а топката влезе в мрежата.

Втората част отново предложи хубави моменти за феновете и на двата тима. В търсене на гола Роберто Манчини пусна в игра Джеко и Марио Балотели. Италианецът обаче набързо си изкара 2 жълти картона и напусна терена - той влезе в 65-ата минута, в 77-ата бе предупреден, а в 83-ата бе изгонен. 

Ливърпул често притесняваше Сити след тези минути, а в една контра Силва елиминира Пепе Рейна и запрати удар към вратата, но върналите се 3 защитника на гол линията предотвратиха попадение. Анди Керъл бе вкаран в игра за Ливърпул, за да се търси гола, и Ливърпул започна с центриранията, но до попадение така и не се стигна. В самия край Джо Харт направи феноменални намеси за да запази вратата си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
99