Голово шоу на Стамфорд Бридж - Арсенал надви Челси (видео)


И. Ангелов

Голово шоу на Стамфорд Бридж - Арсенал надви Челси (видео)

Отборите на Челси и Арсенал спретнаха голов спектакъл в поредния кръг от Висшата лига на Англия днес. 7-ият в класирането гостуваше на 4-тия и шоуто бе гарантирано, като двата тима се хвърлиха зверски за победата. В крайна сметка обаче точките бяха спечелени от гостите след 5:3.

Началото бе силно за домакините, които стигнаха до попадение още в 14-ата минута чрез Франк Лампард. Той бе намерен от Хуан Мата и вкара с глава от близо. Резултатът бе изравнен в 36-ата минута от Ван Перси. До края на първото полувреме се разписа и Джон Тери, като Франк Лампард му подаде за попадението.

Второто полувреме бе изключително интересно. Още в 49-ата минута Андре Сантош вкара, като той бе най-лошо представящият се футболист в мача досега. Сонг му предостави топката за гола. Тио Уолкът даде преднина на Арсенал с нов гол в 56-ата минута. Влезлият като резерва пък Раул Мейрелеш асистира за изключително попадение на Хуан Мата в 81-ата минута. Той намери топката с левия си крак и я запрати силно в ъгъла на вратата по красив начин.

Това не бе всичко в мача, след като едно подхлъзване на Джон Тери 85-ата минута костваше още един гол в мача. Тери не успя да достигне неточно върната топка към него и бе изпреварен от Ван Перси. Той премина през Чех и бутна топката в празната врата. В самия край на мача след една контраатака Ван Перси оформи своя хетрик. От границата на наказателното поле той стреля силно към вратата, Чех докосна топката, но нямаше как да спаси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
102