Планът за мир на ПФА между Суарес и Евра бе блокиран


И. Ангелов

Планът за мир на ПФА между Суарес и Евра бе блокиран

Босът на Съюза на играчите Гордън Тейлър не успя да прокара своя план за сдобряване на двете партии по расисткия скандал между Патрис Евра и Луис Суарес. Професионалната Футболна Асоциация опита да се намеси след като стана ясно, че нападателят на Ливърпул се оправда с езиковите различия, за скандала. 

Защитникът на Манчестър Юнайтед Евра обвини уругваеца в расистки обиди по време на мача между двата тима, като според заявлението французинът е бил наречен "н***р". Тази дума е крайно обидна във Франция и Евра поиска справедливост.

Mirror дава информация, че според Суарес, е била използвана думата "негро", която има различно културно значение, и не е обидна на друг език, освен английският. 

Тейлър заяви: "Ние винаги опитваме да решим мирно тези въпроси. Но сега ФА трябва да продължи разследването си."

Евра заяви, че иска да се бори до края и настоя ФА да разследва подробно. Босът на Ливърпул Кени Далглиш обаче изрази силна подкрепа за Суарес, като настоява, че той не е расист. От ПФА изразиха желанието си да успокоят двете страни до края на разследването. Сър Алекс Фъргюсън обаче заяви, че Евра е решен да търси справедливост до края. Същевременно от Ливърпул обявиха, че Суарес "категорично отрича" тези расистки забележки.

  Сподели
92