Ерик Харисън: Клевърли е най-доброто след Гигс, Скоулс и Бекъм


И. Ангелов

Ерик Харисън: Клевърли е най-доброто след Гигс, Скоулс и Бекъм

Бившият треньор на Манчестър Юнайтед Ерик Харисън се изказа изключително ласкаво за сегашното поколение от млади играчи в тима. Както е ясно той е един от най-талантливите хора, що се отнася до оценяване на таланти, тъй като той е един от факторите "Червените дяволи" да изваждат най-доброто от младите състави в първия тим - той бе зад тима от 1992 година.

Според Харисън сегашното поколение младежи е най-доброто от вездесъщият "клас на '92", когато в тима бяха включени имена като Райън Гигс, Пол Скоулс и Дейвид Бекъм. Пред Goal.com той каза:

"След така нареченият 'клас на 92' това е без съмнение най-добрата група от тогава. Те имат няколко изключителни играча и много ми напомнят на моя отбор, защото имат нужните технически качества, но са и много гладни за успех. Сър Алекс има контрол над нещата и без него клубът нямаше да е така силен, както сега."

"Момчетата притежават невероятна работоспособност. Без това те няма как да пробият на "Олд Трафорд".

Харисън идентифицира Том Клевърли като топ играча в купа от таланти от последните години на Сър Алекс. Според него момчето може да замести огромната дупка оставена от Пол Скоулс в центъра на терена. 

"Мисля много за играчите като Дани Уелбек и Том Клевърли, но Том по мое мнение е най-добрият и това не е дума против Дани, просто съм убеден, че двамата ще са титлуляри за Англия скоро. Том е толкова специален защото е невероятно отдаден на физическото си състояние, 100% е отдаден на тима и изключително талантлив. Има бързи крака и тима изглежда фантастично, когато той е в средата."

"Не искам да дискредитирам Дани или другите защото имаме поне половин дузина топ млади играчи. Но за мен в момента Том без съмнение е най-доброто, продуцирано от школата от Пол Скоулс и Райън Гигс насам."

  Сподели
176