Челси надигра Евертън убедително (видео)


И. Ангелов

Челси надигра Евертън убедително (видео)

В последния мач за днес от 8 кръг на Висшата Лига на Англия тимът на Челси на свой терен се разправи с Евертън, като не пропусна и да допусне попадение - 3:1 за домакините в един интересен двубой. Интересни моменти създаваше Хуан Мата, който на моменти изумяваше публиката и с техника, демонстрирайки например финта на Роналдиньо в перфектно изпълнение.

Началото бе равностойно за двата тима, но Челси затягаше схватката си над опонента с всяка минута. Първото попадение вкара Даниел Стъридж в 31-ата минута, след асистенция на Ашли Кол. Но тук в основата на всичко бе Хуан Мата. Той копна топката от 30 метра по перфектен начин до аут линията, където Коул надбяга опонент, за да центрира за младия нападател на тима.

В 45-ата минута, или по-скоро продължението на първата част, вкара и Джон Тери. Асистира му Франк Лампард. Рамиреш пък се разписа в 62-ата минута, след асистенция на Мата. Той подсигури лесна топка за Рамиреш, която той завърши добре. 

Голът за Евертън бе дело на две от резервите, появили се в игра. Дренте центрира чудесно по земя за Апостолос Велиос, като гъркът вкара с първото си докосване в мача. По този начин Челси бе лишен от чистата мрежа и в крайна сметка мачът завърши 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
115