Сити грабна шанса си - громи Вила и е начело в Премиършип (видео)


И. Ангелов

Сити грабна шанса си - громи Вила и е начело в Премиършип (видео)

Зрелищен мач направи у дома Манчестър Сити срещу Астън Вила, като в срещата паднаха множество голове, създадени от изключително красива игра. В крайна сметка мачът завърши 4:1 в полза на домакините и по този начин, след като Юнайтед направи равен днес, Ман Сити излиза начело във Висшата лига.

Мачът се контролираше изцяло от домакините, макар на моменти Астън Вила да показваше, че няма намерения да се даде лесно. Първият гол падна още в 28-ата минута, когато Мика Ричардс асистира за попадението на Марио Балотели с ножичен удар. Изпълнението наподоби това на Димитър Бербатов срещу Ливърпул миналата година, но бе от много по-близо. Майсторско изпълнение от 21-годишния.

Така на полувремето "гражданите" водеха с 1:0 и през второто полувреме продължиха доминацията си. Адам Джонсън вкара в 47-ата минута. В 52-ата гол добави и Венсан Компани. Наложи се мобилизиране в редиците на Вила и Бари Банан влезе в игра. Това бе момент на промяна в тима и в шока от пригаждането Сити допусна гол - в 65-ата минута Стивън Уорнък вкара красив гол, като с мощен шут от границата на малкото наказателно той преодоля Джо Харт. Топката рикошира и в горната греда.

Въпреки това домакините не се стъписаха, а вкараха още един гол, и то по какъв начин. Милнър опъна диагонален пас от центъра на терена за Джонсън на фланга, който напредна и подаде на Гарет Бари в центъра. Той пусна топката обратно на Милнър, който я фалцира красиво в ъгъла на Шей Гивън. Това се случи в 71-ата минута.

От тук до края мачът се доиграваше и нищо по-интересно не се случи. Мачът завърши 4:1 и изглежда Ман Сити е взел насериозно шампионата на Англия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
129