Венгер: Уолкът ще премине от крилото на върха


И. Ангелов

Венгер: Уолкът ще премине от крилото на върха

Арсен Венгер е напълно уверен, че ще успее да превърне Тио Уолкът от крило в нападател по време на престоя му в Арсенал. 22-годишният неведнъж е признавал желанието си да играе като нападател, като е споделял, че негов идол в играта е Тиери Анри. По-голямата част от кариерата си обаче той прекара на фланга откакто подписа с артилеристите през 2006 година.

Пред официалния сайт Венгер каза: "Имам и други играчи, които могат да играят тази роля - Шамак, Парк, ван Перси, Жервиньо. Уолкът в момента е за крилото. Но ще го преместим навътре. Когато го погледнеш, той е играч, за който мислиш 'можеше да даде повече в този мач.' Но като погледнеш 'кой вкара гола? - Той.' Или пък 'кой подаде за този гол? Това е пак той.' Той е ефективен."

"Мисля, че може да решава всеки мач. Във всеки мач може да кажеш, 'е, не направи хубав мач, но бе полезен.' Това е проблема всъщност. Мисля, че той прогресира като играч. Работи здраво. Той мисли за бъдещето, такъв е. Мисля, че този сезон определено прогресира."

"Чувства се желанието му да играе с другите. Това бе слабото му място преди. Мисля, че сега работи много над това. Видях го за Англия, помислих, че игра за отбора."

  Сподели
93