Рой Евънс: Ливърпул е претендент за титлата


И. Ангелов

Рой Евънс: Ливърпул е претендент за титлата

Рой Евънс подкрепи бившия си отбор Ливърпул да спечели Висшата Лига през настоящата кампания. "Червените" приемат Манчестър Юнайтед в събота по обяд и Евънс вярва, че Кени Далглиш може да изравни по брой титлите в Англия между двата тима, след като Сър Алекс Фъргюсън спечели за "Червените дяволи" номер 19 миналата година.

Пред BBC Sport той каза: "Можем да го направим тази година, не отписвайте Ливърпул никога. Трябва да вярваш, за да спечелиш. Няма смисъл да участваш, ако мислиш, че нямаш шанс. Ливърпул определено е на ниво - трябва да сме там. Трябва да си мислиш винаги, че при добра инерция от победи, имаш шанс."

"Има много футбол до края. Ливърпул играе с Манчестър Юнайтед утре на "Анфийлд" и ако ги бием, това ще ги шокира за миг, а на нас ще даде увереност."

Евънс спечели 12 титли в лигата през 33-годишната си кариера за Ливърпул и той мисли, че инвестициите на Джон Хенри ще отворят място на върха за Ливърпул: "Ливърпул върви в добра посока, те прогресират. Мисля, че имахме фантастична първа година с Джон Хенри."

"Манчестър Юнайтед изглежда силен и Манчестър Сити прогресира много, но няколко от другите тимове изостанаха. Арсенал изглежда не е това, което беше, а Тотнъм започнаха слабо и сега набират скорост. Ако намерим място в топ 4, където трябва да сме, това ще е добър прогрес."

  Сподели
131