Мертезакер: Чаках цяла година, за да отида в Арсенал


И. Ангелов

Мертезакер: Чаках цяла година, за да отида в Арсенал

Пер Мертезакер разкри, че е щял да се приседини към Арсенал през лятото на 2010 година, но този ход е бил блокиран от Вердер Бремен. Централният защитик е продължил да се надява, че ще заиграе във Висшата Лига и затова е бил много доволен, когато Арсен Венгер се свързал с него 3 дни преди края на трансферния период.

След мача с Олимпиакос той каза: "Разбрах за интереса от Арсенал 3 дни преди да затвори прозореца. Преди това не знаех. Бях в Бремен и в добра ситуация в Бундеслигата. Бях капитан и се свързвах с всичко в клуба. Мислите ми бяха там."

"Тогава Арсен се обади на агента ми и каза, че аз съм човека за него, или нещо подобно. Трябваше да приема, защото преди година Клаус Алофс не ме пусна. Трябваше да действаме бързо, а аз имах желание да играя в Англия отдавна."

"Това е голямо предизвикателство за мен и заявих на семейството си, че ще го направим заедно, ако всички са съгласни. Тук всичко е различно, особено в тренировките. Има повече подавания. Има и повече мачове - на всеки 4 дни, а и играя в млад отбор в Шампионска Лига. Имаме потенциал."

 

  Сподели
97