Ливърпул напред в Карлинг Къп, Харго класира Сити (видео)


И. Ангелов

Ливърпул напред в Карлинг Къп, Харго класира Сити (видео)

Днес се изиграха останалите срещи от третия кръг на Карлинг Къп в Англия, като в най-интересните мачове участваха няколко от големите имена в английската Висша лига. Отборът на Ливърпул в почти оптимален състав надигра Брайтън с 1:2 като гост, докато Манчестър Сити преодоля Бирмингам като домакин с 2:0.

Кени Далглиш излезе с отбор, по чиято подредба личеше, че този турнир се взема на сериозно от Ливърпул. За разлика от кръвния си враг в лицето на Сър Алекс, който 3 години поред печели състезанието без почти да пуска титулярен футболист, Далглиш бе заложил на солидна част от титулярите си, като на резервната скамейка бе и легендата Стивън Джерард. Той влезе в игра към края на мача и помогна за отбелязването на втория гол в мача.

Първото попадение бе дело на Крейг Белъми още в 7-ата минута. Той определено бе най-добрият в този мач, като нацели греда от свободен удар по-късно в мача. Множеството му акции по фланговете не оставяха много шансове за реакция, и като цяло той допринесе много за днешната победа. Второто попадение падна през второто полувреме чрез Дирк Кайт - 81-а минута. В 88-ата минута пък Брайтън имаше шанс да изпълни дузпа. Барнс вкара по прекрасен начин.

Същевременно на "Етихад Стейдиъм" Ман Сити надигра Бирмингам чрез голове от Оуен Харгрийвс и Марио Балотели. "Гражданите" рано превзеха съперника - головете паднаха в 17-ата и 38-ата минути. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106