Луд мач, скандален съдия, но и Челси падна пред Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Луд мач, скандален съдия, но и Челси падна пред Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед остана единственият отбор във Висшата лига на Англия с пълен актив от точки след петия кръг за сезона, след като другия тим, споделящ този рекорд в лицето на Манчестър Сити днес завърши при равен резултат на гости на Фулъм. Юнайтед обаче надделя над Челси у дома с 3:1 и продължи с превъзходните си представяния.

Мачът започна силно за домакините на "Олд Трафорд". Гол за тях падна още в 8-ата минута, след центриране на Ашли Йънг. Крис Смолинг засече топката с глава и вкара красиво, но останаха съмнения за засада.

Истински феномен бе втория гол за Юнайтед. Нани напредна и вкара от далечно разстояние. Той заби топката с много мощ около сглобката на вратата. Чех нямаше шанс да реагира. Това се случи в 37-ата минута. В 45-ата пък Нани асистира на Рууни за лесен гол.

Шоуто продължи през второто полувреме, като тук имаше пропусната дузпа и множество 100%-тови положения пропуснати и от двата тима. Торес вкара в 46-ата минута. Рууни се подхлъзна и пропусна дузпа в 57-ата минута. Фернандо Торес пък сътвори пропуска на сезона, след като в 83-ата минута преодоля Давид Де Хеа и излезе срещу вратата. Той подцени ситуацията и би неточно, като стана за смях пред близо 80-те хиляди фена на трибуните.

Още повече - Фил Дауд - съдията на този двубой направи изключително решение в мача. При една ситуация Чичарито отправи удар след греда, нацелена от Уейн Рууни. В този момент в краката на мексиканеца в наказателното влетя Ашли Кол. Чичарито напусна с контузия, а Фил Дауд отсъди жълт картон за Ашли Кол, но не даде дузпа, нито каквото и да било нарушение в ситуацията - изключително странно и сензационно решение.

Същото като Торес направи и Димитър Бербатов - Рууни го намери на позиция без вратар и българинът от близо би изключително слабо. Ашли Кол се бе засилил и успя да избие топката преди тя да влезе във вратата.

Така мачът завърши 3:1 в полза на домакините, които изглежда няма кой да надвие този сезон. Изключителното зрелище на "Олд Трафорд" не бе за изпускане, а ситуациите - пропуснати и реализирани заслужават да се гледат отново и отново. В английските медии след края на мача се чува, как мачът е можело да завърши при резултат 8:8. Наистина изключителен мач с марката на Висшата лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124