Клевърли за Скоулс, Снайдер и Юнайтед


И. Ангелов

Клевърли за Скоулс, Снайдер и Юнайтед

Младежът на Манчестър Юнайтед Том Клевърли се наслаждава на времето си като титуляр за "Червените дяволи", като е изключително поласкан от сравненията между него и Пол Скоулс, както и Уесли Снайдер. Националът на Анлгия направи своя дебют за първия отбор срещу Манчестър Сити в мача за Къмюнити Шийлд, който е своеобразното откриване на Висшата лига.

След това той взе участие за своите срещу Уест Бромич Албиън, Тотнъм и Арсенал. Но освен това с играта си той заслужи място в националния тим на мъжете за приятелската среща срещу Холандия и квалификациите срещу България и Уелс. Но той остава смирен. Givemefootball.com публикува обширно интервю с младежа:

"Да се издигна до първия отбор винаги е била моя цел, а сега я постигнах. Може би се случи малко по-рано, отколкото очакваха хората, но трябва да продължа да работя здраво сега, ако искам да запазя мястото си.

"Малко е странно, когато хората говорят за теб, и виждаш името си по вестниците, но в главата си съм още същия човек, който бях, когато играех под наем за Уигън. Разликата е, че сега се появявам за Манчестър Юнайтед.

"Не чувствам допълнително напрежение обаче от този факт. Просто идвам на тренировки всеки ден и играя, когато ми се даде шанс. Все още не чувствам, че съм успял. Много съм ентусиазиран и гладен за успехи, и да се уча. Ако хората говорят добри неща за играта ми, тогава това е страхотно, по добре е от критиките! А дори и да си бил вече в Юнайтед, в съблекалнята чувстваш всичко съвсем ново."

22-годишният се издигна до първия тим след напускането на Пол Скоулс, като Юнайтед се свързваше с Уесли Снайдер, но след лято на спекулации, феновете сега се питат: "Кому е нужен Снайдер?" След като Том Клевърли е наслада за гледане в центъра на терена.

“Уесли Снайдер е фантастичен, но ако феновете мислят така, тогава значи правя все нещо както трябва. Не съм родом от Манчестър, но съм отраснал тук и знам какво означава тима за феновете. Ако те са зад мен усещам тръпка. “

“Не мисля, че може да сравним някого с Пол Скоулс. Той беше страхотен играч и личност. Аз също искам да съм като него. Да направя собствено име с моя стил в играта.“

Заедно с Фил Джоунс и Дани Уелбек, колегите от националния тим на Англия за под 21-годишни, Клевърли вече поведе ново поколение в Юнайтед. Но, въпреки придобиването на четири победи от началото на сезона, никой в Юнайтед не бърза да си прави заключения според Клевърли.

“Никой не иска да се носи в облаците, но това е млад отбор и е страхотно да си част от него. Някой от нас, младите, все още не знаят какво е да спечелиш Висшата лига, но тук идва опита на останалите. Няколко от тях напуснаха през лятото, но все още имаме опит в изобилие.“

“Разнообразието в тима означава, че почти всеки може да играе в предни позиции и може да се разменяме по време на игра. Това трябва да е удоволствие за гледане. В предсезона вкарвахме голове когато си поискаме. А срещу Ман Сити бе толкова хубаво да играя на “Уембли“ и да съм част от второто ни попадение.“

 

  Сподели
204