Джоунс и Клевърли получиха покани за националния отбор


Н. Гавазов

Джоунс и Клевърли получиха покани за националния отбор

Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс получи първата си повиквателна за националния отбор на Англия за мачовете на тима срещу България и Уелс, съобщава Sky Sports. 19-годишният футболист, който вчера взе участие в разгрома на Арсенал с 8:2 бе част от временния състав на Фабио Капело за приятелската среща с Холандия, която бе отложена по-рано този месец заради безредиците в Лондон.

Защитникът се наложи в отбора на „червените дяволи" заедно с младите си колеги Крис Смолинг и Том Клевърли, подпомогнат и от отсъствието на Рио Фърдинанд заради травмата получена в двубоя срещу УБА.

Тийнейджърът, който се премести на „Олд Трафорд" това лято, бе забелязан отдавна, още от Сам Алърдайс, който го описа като най-добрият млад играч, с който някога е работил.

Първа повиквателна получи за мъжкия тим на „Трите лъва" получи и Том Клевърли, който е описван от специалистите като наследник на легендата Пол Скоулс. 22-годишният полузащитник е в системата на Юнайтед от 2005 година и той игра последователно под наем в Лестър Сити, Уотфорди Уигън, преди да се присъедини окончателно към отбора воден от Сър Алекс.

Срещу България англичаните ще играят на 2 септември в София, а срещу Уелс мачът е четири дни по-късно на „Уембли".

 

  Сподели
118