Ливърпул отвя Марто и компания (видео)


И. Ангелов

Ливърпул отвя Марто и компания (видео)

Отборът на Ливърпул отнесе тима на Болтън с 3:1 на собствен терен пред надъханите фенове на Коп в пореден мач от Висшата лига на Англия. Въпреки успеха си "червените" не блестяха особено с нищо, освен задържането на топката. Добре за мърсисайдци се представи Чарли Адам, който изглежда направи своя позицията в центъра на тима.

Първото полувреме започна силно за домакините, като те наложиха преса и стигнаха до гол още в 15-ата минута. Вкара го Джордън Хендерсън, като топката му бе подадена в наказателното поле от Дирк Кайт. Хендерсън стреля моментално, но топката срещна защитник и за негово щастие се върна в краката му, като той я запрати с ляв крак далеч от вратаря, който бе направил движения по първия му удар.

След този гол бе изваден Фабрис Муамба, а в игра влезе Марк Дейвис за Болтън. Тук гостите започнаха да изравняват играта и стигнаха до няколко положения. За тяхно нещастие гол не падна, а второто полувреме отново започна силно за домакините.

В 52-ата минута падна втори гол. Той бе дело на Мартин Шкъртел, който вкара с глава след пас от корнер на Чарли Адам. Тук Зат Найт сгреши фатално, като позволи да бъде надскочен от много по-нисък от него играч. Това може би повлия на психиката на Зат Найт, който в следващата атака на Ливърпул отново не бе в час. Чарли Адам напредна и стреля през краката му, като прати топката в опразнения ъгъл на вратата по земя. Това се случи в 53-ата минута.

До края двата тима разменяха атаки, като с добри отигравания се отличаваше влезлият в игра в 57-ата минута Тунджай Шанлъ. На много пъти той преминаваше през няколко футболисти на Ливърпул, но грешните му пасове и липсата на подкрепа не позволяваха да се създадат опасни ситуации пред вратата на домакините.

В самия край на мача обаче, Мартин Петров получи пас на фланга, навлезе към наказателното и топката му бе избита, но попадна в краката на Иван Класнич. Той спокойно я запрати в мрежата на домакините.По този начин мачът завърши 3:1 за мърсисайдци.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
111