Нюкасъл и Ливърпул с победи във Втори кръг на Висшата лига (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл и Ливърпул с победи във Втори кръг на Висшата лига (видео)

Отборите на Нюкасъл и Ливърпул нанесоха поражения, гостувайки съответно на Съндърланд и Арсенал във втория кръг на Висшата лига на Англия. Куриозното и в двата мача бе това, че домакинските отбори пострадаха от изгонване на техен футболист, макар и за Съндърланд това да стана в самия край на срещата.

В този двубой голът падна през второто полувреме, когато Райън Тейлър вкара в 62-ата минута. Изгоненият бе Филип Бардсли в 89-ата минута. Мачът завърши 0:1.

Видео: Тук

Ливърпул от своя страна победи с 0:2 като гост Арсенал. "Червените" започнаха като фаворит поради множеството проблеми в тима на "артилеристите". Както бе ясно, Алекс Сонг и Жервиньо бяха наказани за тази среща, което постави Арсен Венгер в позиция да играе младият Фримпонг в центъра на полузащита.

Неопитният полузащитник бе изгонен в 70-ата минута на мача, а това го грозеше и през първото полувреме, след няколко неразчетени негови прояви. До този момент на мача двата отбора играха в баланс, що се отнася до владение на топката и интересни атаки. На терена се отличаваха Самир Насри и Томас Вермален от Арсенал.

С няколко добри спасявания се отличи и Сченсни. През първото полувреме Анди Керъл бе близо до гол в 20-ата минута, след удар с глава. Акробатичното спасяване на вратаря остави Арсенал в мача. В 36-ата минута пък Самир Насри взе топката в половината на Арсенал, пробяга цялото разстояние с нея до дъгата на наказателното поле на Ливърпул и стреля неточно.

Головете в този мач паднаха след като бе изгонен Емануел Фримпонг. От този момент Ливърпул започна да владее трайно топката и да организира атаки. В игра влязоха и Мейрелеш и Суарес, за да подсилят атаката. Това веднага даде резултат и след една тяхна акция се стигна до автогол на Рамзи. Това се случи в 78-ата минута. В 90-ата пък Суарес реализира след асистенция именно на Мейрелеш.

Видео: Тук

  Сподели
136