Текстър потвърди желанието си да купи Евертън


Н. Гавазов

Текстър потвърди желанието си да купи Евертън

Съсобственикът на Кристъл Палас Джон Текстър потвърди желанието си да купи Евертън.

Компанията на Текстър Eagle Football Group в момента притежава 45 процента от Палас и американският бизнесмен първо ще трябва да продаде този дял, преди да може да стане собственик на Евертън.

Eagle Football Group вече притежава Лион във Франция, Ботафого в Бразилия и Моленбек в Белгия, а също така търси да купи клуб в Португалия, което може да отвори повече възможности за Евертън да привлече играчи.

"Покупка на Евертън? Аз все още съм частен собственик на Палас и ще трябва първо да продам дела си, преди да мога да купя каквото и да било. Ние ясно изразихме интереса си към закупуване на британски клуб, независимо дали е Чемпиъншип или Висша лига.

Да, обмисляме закупуването на Евертън, както и други, но първо трябва да уредя проблема с Палас.

Аз съм англофил, що се отнася до футбола. Някои от легендарните отбори във Висшата лига и Чемпиъншип, които гледах докато растях, са привлекателни за мен. Те също са привлекателни за нашия бизнес модел – ако следвам тези страхотни отбори, както и спортисти от цял ​​свят.

"В момента купуваме играчи в Бразилия, които мечтаят да играят в Европа. В нашата система от клубове е важно да имаме един от тези страхотни, истински английски клубове“, заяви Текстър пред Daily Mirror.

  Сподели
51