Ман Юнайтед определи списък с петима за подсилване на халфовата линия


Н. Гавазов

Ман Юнайтед определи списък с петима за подсилване на халфовата линия

Манчестър Юнайтед е съставил кратък списък от пет потенциални цели в халфовата линия за остатъка от летния трансферен прозорец.

По-рано през лятото "червените дяволи" успешно подсилиха своите дефанзивни и атакуващи зони с привличането на Лени Йоро и Джошуа Зиркзее.

И двете сделки бяха счетени за необходими от футболния оперативен екип на "Олд Трафорд", но те не са постигнали забележим напредък в усилията си да вкарат ново лице в опорната зона.

Широко разпространени доклади предполагат, че полузащитникът на Пари Сен Жермен Мануел Угарте е предпочитаният избор за партньор на Коби Майно в центъра на терена за 2024/25 г.

В настоящия момент обаче се стигна до задънена улица в преговорите с френския гранд, следствие от това, че Юнайтед не бе готов да покрие оценката на уругвайския национал от £51 милиона.

С началото на новата кампания във Висшата лига на 16 август има нарастващ натиск върху управата на Юнайтед да достави нов полузащитник за мениджъра Ерик тен Хаг.

Според The ​​Mirror има петима играчи, които Юнайтед са готови да разгледат за привличане на "Театъра на мечтите" през следващите седмици.

От квинтета само двама играха в Англия миналия сезон, като Сандър Бердж от Бърнли се смяташе за потенциален нов играч..

Другият е Софян Амрабат, играч на Фиорентина, който прекара миналия сезон под наем в Юнайтед и направи 17 появи като титуляр и 13 като резерва във всички турнири.

Юнайтед можеше да активира опция за закупуване при договорените условия с "виолетовите"  по-рано през лятото, но "дяволите" избраха да не го правят, за да преценят алтернативите.

Мартин Зубименди от Реал Сосиедад е може би най-забележителният от останалите трима играчи, като наскоро 25-годишният футболист се появи четири пъти за Испания по време на триумфа им на Евро 2024.

Арсенал също е свързван с преход, но най-вероятният резултат изглежда да прекара поне още един сезон в клуба от детството си.

Юнайтед може да избере да се възползва от ситуацията на Юсуф Фофана в Монако, тъй като френският национал има само една година от договора си в екипа на Лига 1.

Междувременно се твърди, че звездата на Палмейрас Ричард Риос остава опция, след като току-що впечатли за Колумбия на Копа Америка.

24-годишният футболист вече натрупа 85 мача за бразилския гранд от пристигането си през 2023 г. и може да има опция за Палмейрас да направи значителна печалба.

  Сподели
55