Ман Юнайтед се доближава до първи летен трансфер


Н. Гавазов

Ман Юнайтед се доближава до първи летен трансфер

Манчестър Юнайтед постигна напредък в усилията си да подпише със защитника на Байерн Мюнхен Матейс де Лигт.

"Червените дяволи" се стремят да подсилят защитната си линия след напускането на опитния централен защитник Рафаел Варан.

В настоящия момент защитните опции на Ерик тен Хаг включват Лисандро Мартинес, Джони Еванс , Хари Магуайър и Виктор Линдельоф.

Магуайър и Линдельоф обаче са изправени пред несигурно бъдеще и може и двамата да бъдат продадени, особено ако Ман Юнайтед привлече подкрепления в отбраната това лято.

Червените дяволи в момента работят върху сделка за повторното събиране на Тен Хаг с Де Лигт, след като двамата преди това са работили заедно в Аякс.

Де Лигт, който има договор до юни 2027 г., вече даде да се разбере, че е готов да напусне Байерн единствено в посока Ман Юнайтед.

Според журналиста Фабрицио Романо, Манчестър Юнайтед е "все по-уверен" в сключването на сделка, за да направи Де Лигт първото си попълнение през летния трансферен прозорец.

Холандецът продължава да дава приоритет на преминаване към "Олд Трафорд" и сега е на път да договори личните си условия с 20-кратния шампион на Англия.

В момента Ман Юнайтед води преговори с Байерн относно трансферната структура, като Червените дяволи искат да платят част от сделката в бонуси.

През миналия сезон Тен Хаг раздели и промени централните си защитни двойки, до голяма степен поради многобройните проблеми с контузии, които засегнаха задната му линия.

Има очаквания, че Тен Хаг ще се опита да създаде постоянна двойка в центъра на защитата с Де Лигт и Мартиенс, ако холандският национал подпише това лято.

Въпреки че може да е само на 24, Де Лигт също ще донесе богат опит на "Олд Трафорд", след като направи 307 мача по време на престоя си в Аякс, Ювентус и Байерн.

Бранителят също така има опит в спечелването на множество отличия, като е спечелил титли в Нидерландия, Германия и Италия, както и вдигна Купата на Нидерландия, Купата на Италия, Суперкупата на Италия, Купата на Германия и Суперкупата на Германия.

  Сподели
410