Ман Юнайтед взе окончателно решение за бъдещето на Тен Хаг


Н. Гавазов

Ман Юнайтед взе окончателно решение за бъдещето на Тен Хаг

Съобщава се, че Манчестър Юнайтед е взел окончателно решение за бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг .

След като спечели Купата на Лигата и завърши на трето място във Висшата лига в първия си сезон в клуба, Тен Хаг претърпя трудна кампания 2023-24, когато неговият отбор падна до осмо място в топ дивизията, но завърши сезона позитивно, като спечели Купата на Англия, побеждавайки градския съперник Манчестър Сити на финала.

След този триумф на "Уембли" в края на май, бъдещето на Тен Хаг се разглежда от управата на Ман Юнайтед, включително миноритарния акционер Сър Джим Ратклиф, който има пълен контрол върху футболните операции на клуба.

Тен Хаг бе на почивка в Ибиса със семейството си и стана ясно, че е станал все по-разочарован от забавянето на решението за бъдещето си на "Олд Трафорд", като нидерландецът се притеснява, че клубът може да изостане от някои от съперниците си на трансферния пазар.

The Telegraph твърди, че 54-годишният е бил наясно, че Сър Ратклиф и INEOS са провели разговори с други мениджъри и техни представители по време на техния преглед за сезона, като всички като Томас Тухел , Гарет Саутгейт , Маурисио Почетино и Греъм Потър са свързани с горещия стол на "Олд Трафорд".

Имаше широко разпространени слухове преди финала за ФА Къп, който донякъде засенчи спектакъла на финала на дербито в Манчестър, твърдейки, че шефовете на Ман Юнайтед са взели решение да се разделят с Тен Хаг в края на сезона.

Въпреки това, според The ​​Athletic , анализът на босовете на "червените дяволи" след сезона завърши с решение нидерландецът да остане, който се съгласи да остане на "Олд Трафорд".

Говори се, че Ман Юнайтед е провел разговори с Тен Хаг относно бъдещето му във вторник и предпочитанията на двете страни са били мандатът му като мениджър да продължи.

Тен Хаг сега обсъжда с борда на клуба удължаване на договора, тъй като сегашният му договор с червената страна на Манчестър трябва да изтече през юни 2025 г.

Защо Ман Юнайтед реши да се придържа към Тен Хаг?

Една от основните причини, поради които от Ман Юнайтед са решили да останат с Тен Хаг начело, е фактът, че в ръководството на клуба не е намерен изключителен заместник на нидерландеца.

Широко известно е, че Сър Ратклиф и ИНЕОС са почитатели на наставника на Англия Саутгейт, но те знаеха, че той няма да пожелае нито да напусне поста си, нито дори да обсъди бъдещето си заради участие в Европейското първенство това лято – "червените дяволи" впоследствие прекратиха интереса си към 53-годишния специалист.

Говори се, че бившият наставник на Байерн Мюнхен Тухел е отказал шанса да поеме "Олд Трафорд" и е решил да си вземе почивка от футбола, преди да планира следващия си ход в кариерата.

Потенциален удар за Почетино бе обсъден само седмици след напускането му от Челси и въпреки че се смята, че аржентинецът би бил запален по работата в Ман Юнайтед, преговорите между двете страни така и не напреднаха.

Същото важи както за Потър, така и за Роберто Де Дзерби , чиито връзки със замяната на Тен Хаг в крайна сметка се провалиха, докато преследването на "червените дяволи" на Киърън Маккена приключи, когато 38-годишният удължи договора си с Ипсуич Таун миналия месец.

Тен Хаг ще остане на почивка, преди да се върне на работа преди предсезонното турне на Ман Юнайтед в САЩ през юли.

  Сподели
444