Кантона: Да се откажеш от Юнайтед, е като да откажеш хероина


И. Ангелов

Кантона: Да се откажеш от Юнайтед, е като да откажеш хероина

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона сравни напускането на тима с отказването на навика да се взима хероин. Французинът заяви, че рядко се връща на "Олд Трафорд", защото му е много трудно да си тръгне. Той призна: "Ако си бил пристрастен към хероина, и го откажеш след много мъчителни дни, ти не се връщаш да дружиш с дилъра си. Напускането на Юнайтед за мен бе много трудно."

"Това беше все едно казах 'не' на най-тежката дрога." Той наблегна на това, че "психиатри сравняват тялото на отказал се футболист със симптомите, които има при хората, отказали се от опияти. Затова отказах да се върна."

Звездата вкара 82 гола в 185 мача за Манчестър Юнайтед и заяви, че дори му е трудно да ги гледа по телевизията. Той призна, че е имал късмет да намери други интереси, които да запълнят времето му. Пред GQ magazine  той продължи: "Пенсионираш се, но все още искаш да играеш, но за да правиш това, трябва да откажеш много неща и да тренираш много."

Кантона призна, че "нямах желание да правя това повече." Сър Алекс Фъргюсън наскоро си припомняше заедно с Гари Невил за мъжа от Марсилия, като каза: "Ако някога е имало играч на този свят, който е направен за Манчестър Юнайтед, това е Кантона. Мисля, че той е търсил през целия си живот място, където да се почувства у дома. През толкова много държави е преминал, така че има нещо специално в него. Но когато дойде тук, той каза 'това е моето място'. Просто си личеше."

Невил си спомня: "От време на време излизахме вечер, а той не казваше на боса. Казвахме си 'не казвай на никого за това, особено по кое време и къде се срещаме.' И тогава Ерик казваше: 'Добре! Ще се видим по-късно! Тази вечер! В 9 часа! Във...' това и това място. И всички му извикваха: 'Млъкни! Босът е тук!'.

"Всъщност той обичаше тези вечери с момчетата, макар да не беше пияч. Просто една бира или чаша вино, но много му харесваше да е част от културата, от големите играчи, нещо, което във Франция не се случва."

 

  Сподели
118