Саутгейт и Нагелсман изпитват съмнения за Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Саутгейт и Нагелсман изпитват съмнения за Ман Юнайтед

Старши -треньорите Гарет Саутгейт от националния отбор на Англия и Юлиан Нагелсман от националния отбор на Германия имат сериозни съмнения относно работата в Манчестър Юнайтед.

В четвъртък Юнайтед претърпя разочароваща загуба с 4-3 от Челси, което влоши шансовете им да се класират за Шампионска лига.

Въпреки това, според i News, настоящият мениджър на Юнайтед Ерик Тен Хаг не е изправен пред незабавно уволнение и определено ще завърши този сезон.

Тен Хаг също има големи шансове да остане през следващия сезон поради липсата на опции на Юнайтед да го замени.

"Защо Гарет Саутгейт би искал да напусне работата си в Англия за Юнайтед, предвид хаоса в клуба?

Националният отбор има потенциално най-доброто поколение, което някога сме имали, и Гарет помогна за оформянето на тази група от играчи. Защо да не видим какво може да постигне тази група?“, казва източник, близък до Саутгейт.

Подобно на Саутгейт, Нагелсман също има съмнения относно Юнайтед. Освен това Юлиан ще вземе решението си едва след Евро 2024, а "червените дяволи" не са готови да чакат толкова дълго.

В същото време Зинедин Зидан не се интересува от работа в Англия, Роберто Де Дзерби от Брайтън е цел номер едно на Байерн, а Рубен Аморим от Спортинг иска да подпише с Ливърпул.

Това стеснява реалистичните възможности на Юнайтед до бившия шеф на Челси Греъм Потър и мениджъра на Брентфорд Томас Франк. Като се има предвид това, "дяволите" може да изберат да запазят Тен Хаг.

  Сподели
124