Трансферни новини за 18.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 18.07

Докато мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини твърди от Америка, където се намира на турне с отбора си, че има постигнато споразумение с Коринтианс относно трансфера на Карлос Тевес, в следобедните часове на деня от бразилския клуб опровергаха тази информация, заявявайки, че „гражданите" са изпратили „контра-оферта" за своята звезда. Жервиньо подписа с Арсенал, Денилсон напуска „Емирейтс", Боатенг премина в Байерн Мюнхен, а Шей Гивън се очаква да стане част от Астън Вила. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Манчестър Сити потвърди трансфера на 22-годишния защитник на националния отбор на Германия Джером Боатенг в Байерн Мюнхен. В кратко изявление на официалния сайт на „гражданите" се съобщава, че играчът е напуснал северноамериканското турне на отбора, за да се присъедини към немския гранд.

- Уигън потвърди, че 28-годишният централен защитник Антонио Амая ще продължи кариерата си в Бетис.

- Уигън потвърди също така, че е отклонил предложението от 10 милиона паунда на Астън Вила за продажбата на 25-годишния френски полузащитник Шарл Н'Зогбиа. Едновременно с това се появиха съобщения, че в борбата за подписа на играча ще се включи и Евертън.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има намерение да сложи край на сагата с евентуалния трансфер на Сеск Фабрегас, съобщава The Guardian . Както е известно, за второ поредно лято капитанът на „артилеристите" е силно свързан със завръщане в отбора на Барселона, който той напусна на 16-годишна възраст, за да се присъедини през 2003 г към сегашния си отбор. Двата клуба вече преговаряха относно бъдещето на полузащитника, но така и не успяха да постигнат съгласие по цената на трансфера на Фабрегас. Венгер обаче е твърдо решен да разреши ситуацията по един или друг начин, преди новата кампания да започне.

"Ние трябва да спрем преговорите на определен етап ... Надявам се, че можем да приключим всичко в наша полза. Най-важното за нас е отборът да укрепва бързо в психологически план, защото имаме труден старт", цитира The Guardian думите на Венгер.


- 25-годишният вратар на Уувърхемптън Майк Кайтли продължи с една година действащият си договор с клуба и ще остане на „Молиню" минимум до 2013 година.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че 23-годишният бразилски полузащитник Денилсон ще се завърне в родината, където ще играе под наем в Сан Пауло.

- Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш потвърди, че 19-годишният вратар на белгийския Генк Тибо Куртуа се намира на „Стамфорд Бридж" и преминава медицински изследвания, които са свързани с евентуалното му преминаване в Челси.

- Асистентът на Кени Далглиш - Стив Кларк се опита да сложи край на спекулациите относно бъдещето на 29-годишният полузащитник Джо Коул на „Анфийлд", заявявайки, че познава добре играча, който според него ще бъде в основата на бъдещите успехи на Ливърпул.

- Daily Mirror съобщава, че Агуеро, който се намира на пътя на Манчестър Сити се е съгласил на понижение на заплата си и вместо исканите 240 000 паунда на седмица, ще получава на Ийстланд 160 000 в британска валута.

- Предполага се, че Астън Вила окончателно съгласува трансфера на 35-годишния вратар на Манчестър Сити Шей Гивън.

- УБА започна днес преговори с бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс.

- Едновременно с тази информация, мениджърът на Албиън Рой Ходжсън се включи в борбата за подписа на нападателя на Уест Хем Карлтън Коул.

- Болтън все още не е загубил надежда да привлече 23-годишният полузащитник на Барселона Хефрен Суарес.

- Арсенал завърши трансфера на 24-годишния нападател на Лил и националния отбор на Кот Д'Ивоар Жервиньо, съобщи новината официалният сайт на лондончани. Сумата по сделката не се съобщава. Както е известно, още миналата седмица „артилеристите" обявиха, че сделката с играча е договорена, след като по-рано той премина успешно медицинските изследвания, но беше необходимо да се оформят някои документи.

- Арсенал е близо до подписване с 19-годишният нападател на националния отбор на Коста Рика Джоел Кемпбъл. Предположенията са, че трансфера на „артилеристите" ще струва около 1 милион паунда.

- Евертън изучава възможността да получи под наем датският нападател на Арсенал Никлас Бендтнер.

- Мениджърът на КПР Нийл Уорнък заяви, че 22-годишният марокански плеймейкър на отбора Адел Таарабат не е отпътувал с отбора на предсезонното турне в Италия, тъй като в момента води преговори с няколко други клубове, един от които е ПСЖ.

- Коринтианс излезе със специална декларация, в която опроверга появилата се по-рано информация в медиите, че е постигната договорка с ръководството на Манчестър Сити относно евентуалния трансфер на Карлос Тевес в бразилския клуб. Както е известно, тази сутрин ЕSPN и Sky Sports публикуваха изказване на мениджъра на „гражданите" Роберто Манчини, в което той заяви, че клубовете са се разбрали относно цената на аржентинския национал.

 

  Сподели
71