Ливърпул се справи с Борнемут


И. Ангелов

Ливърпул се справи с Борнемут

Борнемут посрещна Ливърпул в осминафиналната среща на Купата на лигата в Англия. Днес на "Виталити Стейдиъм" гостите поведоха, домакините се върнаха, но допуснаха отново за да отстъпят място на четвърт-финалите за тима на Юрген Клоп, който спечели с 2:1 благодарение на Нунез и Гакпо.

Първото попадение днес вкара Гакпо в 31-ата минута след успоредна топка на Елиът, която нападателят отклони, Раду спаси, но Гакпо довкара от близо за 1:0. Последва и положение пред Собослай за гостите, а Борнемут отговори чрез Клуиверт и Кристи.

В 64-ата минута Борнемут успя да се върне до 1:1 след корнер на Скот, който създаде паника в полето, Клуиверт се откъсна на втора греда и вкара първия си гол в английския футбол. 

Радостта обаче не остана дълго за домакините след като в 70-ата минута резервата Нунез вкара в трети пореден мач и то по красив начин когато първо не успя да овладее добре топка от Арнолд и трябваше да стигне до ъгъла на полето, от където с фалцов удар с десния крак намери ъгъла на вратата за 2:1.

  Сподели
298