Трансферни новини за 09.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 09.06

Шок за феновете на Арсенал предизвика днешната новина в испанската преса, че мениджъра на Арсенал Арсен Венгер е дал зелена светлина за преминаването на капитана на „артилеристите" Сеск Фабрегас в Барселона. В същото време стана ясно, че Ашли Йънг все повече се приближава до „Олд Трафорд". Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Испанският Барселона обяви официално сумата, която ще бъде заделена от бюджета на клуба за летни трансфери. Според треньора Гуардиола , тя ще бъде в размер на 45 милиона евро, включително и средствата, които той може да получи от продажбата на играчи. Това изявление доведе до предположения, че каталунците не могат да си позволят да купят полузащитника на Арсенал Сеск Фабрегас, за когото лондончани искат 50 милиона паунда.

- В същото време, според някои испански издания, Венгер е дал зелена светлина на възможността Фабрегас да напусне „Емирейтс", но само при две условия - капитанът на отбора му да не преминава в друг английски тим и сумата за трансфера да бъде не по-малка от 50 милиона паунда.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап заяви, че продажбата на 30-годишният нападател Питър Крауч, от чиито услуги е заинтересован Съндърланд, не стои на дневен ред.

- Председател на Управителния съвет Суонзи Сит" Хю Дженкинс отрече спекулациите в днешната английска преса, че уелски клуб е получил предложение в размер на 2,6 милиона паунда за ключовия защитник Ашли Уилямс и добави, че дори това да беше вярно, играчът не се продава.

- Според агента на 20-годишният уругвайския нападател Абел Ернандес, Палермо, чиито цветове защитава клиента му, е отхвърлил оферта на Тотнъм в размер на 10 милиона евро.

- Представители на 25-годишният полузащитник на Астън Вила и националния отбор на Англия Ашли Йънг, са провели преговори с Манчестър Юнайтед относно условията за трансфер на играча на "Олд Трафорд".

- Съндърланд официално приключи подписването с 23-годишният египетски полузащитник Ахмед Ал-Мухамади на постоянна основа. Играчът прекара последния сезон на "Стейдиъм ъф Лайт" под наем от египетския клуб ИНППИ, подписа 3-годишен договор, като сумата по него не се назовава.

- 24-годишният полузащитник Брадли Джонсън, който е с права на свободен агент след напускането си на Лийдс Юнайтед, минава медицински прегледи в Норич.

- В събота Челси може да обяви подписването с 18-годишният нападател на Андерлехт и националния отбор на Белгия Ромел Лукаку. Предполага се, че трансферът ще бъде за около 20 милиона паунда.

- Съндърланд е близо до подписване с 26-годишният ирландски вратар Киърън Уестууд, който е с права на свободен агент, след като напусна Ковънтри Сити.

- 33-годишният германски нападател Мирослав Клозе , който бе свързван с евентуално продължение на кариерата в Англия, официално се присъедини към италианския Лацио.

- 25-годишният крилото на Астън Вила Ашли Йънг е една стъпка по-близо до преминаване в Манчестър Юнайтед, след като собственика на клуба Ранди Лърнър отменени предстоящите преговори с играча, вярвайки, че те нямат смисъл, съобщава Daily Mirror.

- Арсенал води преговори с двама централни защитници - Кристоф Самба от Блекбърн и Гари Кейхил от Болтън, съобщава отново Daily Mirror.

- Челси е направил нова оферта от 15 милиона паунда за 25-годишния централен защитник на Атлетико Мадрид и националния отбор на Уругвай Диего Годин . Както бе потвърдено от представителя на играча през януари, "сините" вече се опитаха да си осигурят услугите му и сега се завръщат с ново, по-добро предложение.

- Мик Маккарти може да примами на "Молино" 31-годишният защитник на Астън Вила Ричард Дън , с когото се е опита да подпише през 2009 г.

- 26-годишният полузащитник на Суонзи Сити Дарън Пратли потвърди, че след изтичане на договора си, ще напусне „Либърти Стейдиъм". Предполага се, че бившият играч на Фулъм ще продължи кариерата си в Болтън.

- Първото ново попълнение за новия треньор на Фулъм Мартин Йола може да бъде бившото му протеже в Тотнъм Роби Кийн .

- 19-годишният шведски нападател на Манчестър Сити Джон Гудети е на крачка от преминаването си в холандския Твенте.

- Холандски защитник на Евертън Джони Хейтинга е на път да напусне "Гудисън Парк", изразявайки недоволство от факта, че отбора на Дейвид Мойс не участва в европейските турнири.

- 34-годишният полузащитник на Виляреал Маркос Сена попадна в сферата на интереси на Суонзи Сити.

 

  Сподели
158