Трансферни новини за 08.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 08.06

Арсенал очаквано успя да привлече защитник на младежкия национален отбор на Финландия, на когото специалистите предричат бляскава кариера, а в същото време изненадата дойде от Манчестър, където на тренировъчната база на Юнайтед в Карингтън бе забелязан от репортерите на Sky Sports 19-годишният защитник на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс, който се оказа, че преминава медицински изследвания, свързани с евентуалния му трансфер на „Олд Трафорд". Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Както беше съобщено от Sky Sports, 19-годишният защитник на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс днес е бил на тренировъчното игрище на Манчестър Юнайтед в Карингтън, къ-дето е преминал медицински изследвания свързани с евентуален трансфер в „червените дяволи".

- Нюкасъл отхвърли офертата на Уест Хям от 3 милиона паунда за продажбата на капитана на отбора Кевин Нолан.

- Арсенал официално обяви, че е привлякъл талантливият 19-годишен защитник на Чарлтън и младежкия национален отбор на Финландия Карл Дженкинсън. Характерното за неговите футболни качества е, че той може да играе като десен бек, но също така и на поста централен защитник.

- 30-годишният френски защитник на Оксер Седрик Ангбар заяви, че борбата за подписа му се води от Стоук Сити, Блекбърн Роувърс и Куинс Парк Рейнджърс. Също така, той каза, че от услугите му се интересуват също от Вердер Бремен и Хановер, но Германия заема трето място сред приоритетите му след Великобритания и Франция.

- Блекбърн Роувърс и Манчестър Сити започват преговори относно бъдещето на Роке Санта Крус.

- 29-годишният полузащитник на Шалке 04 Джърмейн Джоунс потвърди желанието си да продължи кариерата си в Блекбърн Роувърс в състава на който той прекара под наем втората половина на сезона 2010/11.

- Астън Вила вече се примири със загубата на 25-годишното крило Ашли Йънг. Както се очакваше, играчът ще продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, но има вероятност, че сделката ще бъде завършена едва след предстоящата през уикенда сватба на Йънг.

- Съндърланд потвърди, че е постигнал договореност с Ливърпул за продажбата на Хендерсън. Днес, играчът бе на "Анфийлд" за да се подложи на медицински преглед и да обсъди личните условия по своя договор.

- Според Sky Sports, Ливърпул успя да съгласува условията по трансфера на полузащитника на Съндърланд Джордан Хендерсън. Във вторник вечер двата клуба успяха да договорят размера на компенсацията, която „мърсисайдци" трябва да изплатят за 20-годишният играч.

- Съндърланд е фаворит за подписа на шведския полузащитник Себастиан Ларсон , който в края на сезона напусна Бирмингам Сити с правата на свободен агент. От услугите на Ларсон се интересуват също така Арсенал, Астън Вила и Блекбърн, но, както се очаква, Съндърланд е предприел решителни мерки, за да убеди шведа да продължи кариерата си на «Стейдиъм ъф Лайт".

- В допълнение, Съндърланд се интересува от подписването на други двама играчи на Бирмингам - 24-годишният халф Крейг Гарднър и 28-годишният защитник Роджър Джонсън .

- Съндърланд е близо до подписването и с 26-годишният ирландски вратар Киърън Уестууд , който напусна Ковънтри Сити с права на свободен агент.

- Полузащитникът на Арсенал Самир Насри отрече появилите се спекулации в пресата, че желае да премине в Манчестър Юнайтед. Както е известно, звездата на „артилеристите" отказа да поднови договора си с клуба, което наля допълнително вода в мелницата от слухове, които обграждат бъдещето на френския в Арсенал. Наскоро дори се тиражира информацията, че мениджърът Арсен Венгер е готов да слуша оферти за своя футболист.

- Испанският защитник на Нюкясъл Хосе Енрике неочаквано попадна под прицела на Барселона. Това се случи, след като каталунците се провалиха в опита си да привлекат Хосе Анхел от Спортинг Хихон.

- Друг играч, който през това лято може да напусне Нюкасъл, е младият нападател Нил Рейнджър. Въпреки, че той наскоро подписа нов дългосрочен договор, слуховете твърдят, че вече му е показана вратата на отбора.

- Евертън са отхвърлили предложението на Фенербахче за закупуването на правата на нигерийския защитник Джоузеф Йобо - предположенията са, че турски клуб, в който Йобо игра през миналия сезон под наем, са предложили за бранителя цена от 2,5 милиона паунда, докато Евертън желае да получи за своя игра точно два пъти по-висока цена.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап заяви, че Лука Модрич няма да бъде продаван за никакви пари, понеже „загубата на такъв играч не може да бъде компенсирана".

 

  Сподели
98