Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (03.03 - 10.03)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (03.03 - 10.03)

През уикенда в топ първенствата на Европа не мина без „горещи" битки, в които се получиха интересни резултати. В Англия Ливърпул надигра своя исторически съперник, опитвайки се да му попречи да спечели рекордната 19-та титла, но от своя страна стана традиция когато Юнайтед губи точки, това да го прави и Арсенал. В Италия лидерите в класирането си взеха своето, но доскорошния кандидат за титлата Наполи не успя да победи предпоследния в класирането. Във Франция Олимпик Марсилия не успя да спре Лил и двувластието там продължава, а в Испания вече не е новина, че Реал и Барселона отново побеждават. Байерн вече е пети и след края на сезона ще се раздели с Луис ван Гаал, Вердер се отдалечи с три точки от опасната зона, а Борусия Дормунд продължава да побеждава. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream Team за периода 03.03 - 10.03. Тактическата схема е 3-4-3.

 

ВРАТАР

Михаел Рензинг (Кьолн)

Много рядко в нашия символичен отбор място може да намери вратар, който е допуснал гол. За да го направим обаче, значи има защо. Бившият страж на Байерн направи всичко възможно, за да изтормози нападателите на Борусия Дортмунд. Със своите спасявания той някак си не се вписваше в общата картина на отбора си, който игра толкова слабо, че може би трябваше да си тръгне от „Сигнал - Идуна Парк" с 5-6 гола. Това не се случи, а вина за единственото попадение във вратата си Михаел няма. Цяла Германия се възхити на играта на Резинг, който просто игра блестящо и съвсем заслужено намери място в символичния отбoр на FUTBOL TV.

Подгласници: Доблас (Сарагоса)


ЗАЩИТА


Алесандро Неста (Милан)

Ювентус едва в края на срещата успя да отправи удар в рамките на вратата на Милан! За какво говори това, освен за блестящата игра на „росонерите" в защита. Феноменален мач проведе Неста и както в най-добрите си години той блокира всички удари на „бианконерите", постигайки коефицент на полезно действие от 100%. Без коментар!

 

Абду Манган (Рен)

Тежък мач предстоеше пред Рен, който гостува в 26 кръг на Лига 1 на петия в класирането Монпелие. С основание основните конкуренти от Лил, а и лионци и марсилци потриваха доволно ръце. Бретонци откриха резултата в средата на първото полувреме, след което владеенето на топката бе 61 на 39 процента в полза на домакините, като основните действия се развиваха пред вратата на Дюше. Защитата на гостите обаче успя да се справи повече от блестящо с противниковите нападатели, а лично Манган с най-опасните футболисти на домакините Утака и Жиро. 27-годишният сенегалец до такава степен неутрализира централният нападател на Монпелие, че в 70-та минута принуди той да бъде заменен с Фана.... Безуспешно.

 

Константин Рауш ( Хановер 96)

Хановер 96 успя да победи Байерн Мюнхен с 3:1, след което стана ясно, че Луис ван Гаал ще напусне Мюнхен. Преди мача двата отбора бяха съседи в таблицата, а разликата само две точки и една победа на шампиона щеше да ги изкачи на третото място в класирането. Това не се случи поради няколко причини. Едната е, че домакините бяха просто по-силния отбор. Другата е, че в състава си имаха 20-годишния Рауш, който въпреки, че е защитник игра изненадващо на левия фланг, а още по-изненадващо за защитник е, че отбеляза гол, а и асистира на Абделауз за първия. Кой не би искал да има такъв бранител в своя отбор!


Подгласници: Нагатомо (Интер), Зебина (Бреша), Койкили (Атлетико Билбао)


ПОЛУЗАЩИТА


Франк Лампард (Челси)

Лампард проведе отличен мач за своя Челси и заслужено попадна в сборния отбор на FUTBOL TV. Очевидно е, че „сините" отново започнаха да набират ход и поредната победа би трябвало да даде още по-голяма увереност на отбора на Анчелоти. Срещу Блекпул лондончани откриха резултата след корнер, изпълнен от Лампард, а през второто полувреме нашия герой реализира 11-метров наказателен удар, а по-късно вкара и сам гол. По такъв начин Лампард взе участие и в трите гола на своя отбор и това не остана незабелязано от нас.

 

Кристиан Ледесма (Лацио)


На Лацио предстоеше тежък мач срещу Палермо, който въпреки опустошението си, се заканваше да измъкне нещо при рандевуто си във Вечния град. В седмата минута на мача обаче Ледесма показа защо е важен играч за „орлите", извеждайки Скули лице в лице със Сиригу, за да бъде открит резултата. Само 11 минути по-късно аржентинеца с невероятно точен пас отново изпрати топката в Скули, който оформи своя дубъл в мача. След това домакините затвориха играта, а действията на Ледесма в опорната зона бяха повече от великолепни и отчая напълно Пасторе и Ночерино.

 

Хосе Рейес (Атлетико Мадрид)

Рейес в поредния кръг на Примера Дивисион отново напомни за себе си. Още в петата минута на срещата с Виляреал полузащитникът вкара с прекрасен удар топката в горния ъгъл на вратаря Лопес. Гостите обаче не се предадоха и успяха да изравнят, а въпреки, че в 69-та минута Агуеро отново изведе „дюшекчиите" напред, мача не беше изобщо решен. Но всички въпроси за това кой ще е победител бяха снети след гола на Форлан, който дойде след асистенция именно на Рейес. Аржентинецът не се полакоми да стреля и с хубав пас изведе Форлан очи в очи с вратаря Лопес, за да бъде най-сетне потопена „жълтата подводница". Блестящ мач на Рейес наистина.

 

Пабло Ернандес (Валенсия)

Тежък беше мача за Валенсия срещу негостоприемния Майорка, чиито футболисти както знаем правят чудеса на свой терен. Въпреки, че домакините поведоха в резултата, в крайна сметка най-добрия отбор в Примера след Барса и Реал успя да победи своя съперник с 2:1, след като и двете попадения бяха дело на Ернандес. След гола Пабло се изтегли назад, близо до Топал и укрепи опорната зона на своя отбор, с което действията на Кастро и Вебо бяха максимално затруднени. Голям мач наистина за полузащитника, който бе в основата на победата на своя отбор.

Подгласници: Йозил (Реал Мадрид), Масчерано (Барселона), Снайдер (Интер)

 

 

НАПАДАТЕЛИ


Дирк Каут (Ливърпул)

Няма как да пропуснем нападателя на Ливърпул, който записа името си в историята на клуба от „Анфийлд", отбелязвайки три гола във вратата на историческия съперник на „мърсисайдци" Манчестър Юнайтед. Няма да коментираме неговите попадения, но да вкараш три гола в един мач на „червените дяволи" и то когато на вратата се намира Ван дер Саар си е истинско постижение. Длъжни сме да отбележим обаче, че може би заедно с холандеца трябва да включим и Луис Суарес, който взе участие и при трите гола, заработвайки положенията за тях. Единственото това да не бъде направено е, че други нападатели се отличиха с попадения.

 

Кристиан Айглер (Нюрнберг)

Съмнявам се, че някой е чувал това име. Но след четирите си гола, които вкара във вратата на Санкт Паули, фамилията на този нападател ще бъде обект на по-голямо внимание. Айглер откри своята сметка в 14-та минута, когато с много мощ преодоля защитник на гостите и направи вратаря на гостите Кеслер безсилен. Три минути по-късно буквално разстреля стража на Санкт Паули, засичайки подаване на Акичи. До 86-та минута резултата остана непроменен, но Айглер реши отново да напомни за себе си, отбелязвайки хеттрик, но явно това не беше достатъчно за нашия герой, който минута по-късно не изведен от Минтал лице в лице с Кеслер, за да довърши окончателно ошашавения вратар.

 

Самуел Ето'о (Интер)

Колебанията ни за този пост бяха между Ето'о и Лисандро Лопес от Олимпик Лион. Предпочетохме нападателя на европейския шампион, защото лионци имаха срещу себе си отбор, който отдавна вече е изпаднал от елита на френския футбол, докато победата на Интер срещу Дженоа беше с по-голяма тежест. А и с първия си гол Ето'о изведе своите напред в резултата, а шест минути по-късно отказа окончателно „грифоните". Два гола за камерунеца, победа за Интер и само пет точки разлика от Милан. Има защо да се притесняват „росонрите".

Подгласници: Дефоу (Тотнъм), Лопес (Олимпик Лион), Бензема (Реал Мадрид), Суарес (Ливърпул)

 

Старши-треньор


Кени Далглиш (Ливърпул)

Колебанията ни кой да застане на треньорския мостик на символичния отбор на FUTBOL TV бяха големи и трябваше да изберем между мениджъра на Ливърпул Кени Далглиш и този на Уулвърхемптън Мик Маккарти, чиито отбори сътвориха истински подвизи: „вълците" не се дадоха на своя именит съперник от Северен Лондон и в голов трилър измъкнаха точката, а още по-важното е, че трети мач отбора на Уондърърс е без загуба.

Предпочитанията ни обаче са за наставника на „мърсисайдци" и причините са две: едната е, че Далглиш предвождаше победителя в едно от най-емблематичните дербита в света, а другото е, че неговия отбор наистина игра добре, въпреки, че срещу Юнайтед на „червените" не им трябва много, за да излязат мобилизирани. Днес Сър Алекс най-после проговори и призна, че Ливърпул е надиграл Бербо и компания. Нямаме никакви съмнения, че дял в победа има и наставника на тима от „Анфийлд", което е достатъчно основание да бъде определен за треньор на нашия отбор.

 

  Сподели
237