Мартинес: Никога не съм искал да играя в Арсенал


И. Ангелов

Мартинес: Никога не съм искал да играя в Арсенал

Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинез си припомни времето от 2010 година, когато премина в Арсенал още на 17-годишна възраст от Аржентина. Вратарят сподели мнението си за тогавашното напускане на локалния Индепендиенте и опитът 10 години да пробие в първия отбор на "артилеристите". През септември 2020 г. Мартинез премина от Арсенал в Астън Вила и се доказа като един от най-качествените вратари от тогава. Той настоя, че преходът му в Арсенал е бил направен от него за по-добра финансова стабилност на семейството му, а не от особено голямо желание. El Pais цитира:

"Арсенал дойде да ме търси и Пепе Санторо (треньор в Индепендиенте) ми каза, че такъв влак идва веднъж в живота. Моето семейство и агентът ми смятаха същото. Така че решението ми бе направено повече за тях, отколкото каквото и да е друго.

"Аз не исках да тръгвам. Не съжалявам, но исках да играя в Индепендиенте. След това си мислех: 'Ако бях останал, след 2 години щях да дебютирам'. Семейството ми обаче изоставаше финансово. Направих го не заради спорта".

По време на престоя си в Англия Мартинез игра под наем в Оксфорд, Шефилд Уензди, Родърам, Уулвс, Хетафе и Рединг под договор с Арсенал. През годините той трябваше да гледа на позицията си имена като Петр Чех, Давид Оспина, Войчех Шчесни, Лукаш Фабиански и Мануел Алмуния да получават минути вместо него. Бернд Лено бе последният вратар като първи избор над Мартинес, но контузия на германеца позволи на аржентинеца да блесне.

Еми помогна на Арсенал да спечели ФА Къп и впечатли във Висшата лига, но след възстановяването на Лено мениджърът Микел Артета го възстанови като първи избор. Това доведе до трансфера в Астън Вила, където Мартинез се наложи и спечели титулярната позиция и в националния отбор на Аржентина.

  Сподели
449