Лукаку ще играе в Англия


Н. Гавазов

Лукаку ще играе в Англия

Андерлехт се подготвя да се раздели със своя нападател Ромели Лукаку, това заяви лично президентът на клуба Херман ван Холсбек. Както е известно, младият играч е желан от най-големите клубове в Европа и ще бъде много трудно да остане в Белгия. Босът информира, че цената на Лукаку е около 30 милиона евро и който плати тази сума, той ще получи нападателя.

„Нашата цена е 30 милиона евро. Получихме една оферта от английски клуб три дни преди края на трансферния прозорец през август.Предложиха 10 милиона в брой и десет милиона на разсрочено плащане. Ние веднага отхвърлих ме предложението", заяви за Eurosport Холсбек.

Смята се, че този клуб е Челси, но босът отказа да назове името му.

„Мисля, че той ще отиде във Висшата лига на Англия. Знаем, че Челси, Ливърпул и Тотнъм се интересуват от него. Има някакъв интерес от страна на Реал Мадрид, но ние знаем, че те се интересуват от всеки играч. Кой е правилният клуб за нас? Това е някой от Висшата лига. В Испания са само Реал и Барселона. В Италия има финансова криза. Така, че аз мисля, че най-добре за развитието му е да премине в Англия. Зная, че той е привърженик на Челси, когато е бил малък. Ако има предложения от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, също ще ги разгледаме", завършва Холсбек.

 

  Сподели
114