Оле към Дешан: Погба не е доволен от играта си


И. Ангелов

Оле към Дешан: Погба не е доволен от играта си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер защити Пол Погба след редицата изказвания на наставника на Франция Дидие Дешан в критика на "червените дяволи" за това как използват полузащитника. Според Солскяер играчът не е доволен от представянията си и от липсата на минути, след като той преживява труден период. Погба има 5 старта като титуляр в първите 12 срещи за сезона за Юнайтед.

Миналата седмица Погба каза: "Това е непознат период за мен в кариерата ми. Преди играех много и имах ритъм. С Франция подобрявам настроението си малко по малко, намирам себе си. Трябва да играя както срещу Португалия и да съм постоянен". Това стана повод Дешан да предположи, че Погба не е щастлив в Юнайтед, което Солскяер коментира:

"Ние винаги получаваме въпроси и опитваме да отговорим възможно най-добре. Аз мисля, че пресата понякога преувеличава нещата и може би хората вкъщи нямат цялото интервю и така виждат нещо повече в думите. Ние сме достатъчно опитни за да знаем да не четем тези големи заглавия.

"Аз говорих с Пол за това. Разбира се, че не е доволен когато не играе, и той не играе много добре. Не е довоелн от представянията си. Той играе в същата позиция за Франция както и при нас, така че това не е друг сценарий. 

"Всичко е до това да набере инерция и ритъм, и както казах по-рано, той се чувстваше наистина силен в края срещу Португалия и към края на срещата с Швеция, което е естествено защото той имаше коронавирус и имаше нужда от време. Същото е с всичките ни играчи. Всички изглеждат все по-добре и във форма, и с него е така.

"Винаги има дискусии за играчите, които могат да играят в различни позиции защото те имат качеството да правят толкова много неща. Пол е така, той може да играе тази роля и може да прави много неща, но всичко е до баланса в отбора, защото ключовото е да избереш правилната постройка за всеки мач. 

"Понякога той е номер 8, понякога 10, понякога в ляво на диаманта, понякога един от двама опорни, той може всичко. И сега, колкото по-във форма е, толкова повече може да прави той."

  Сподели
190