Габриел: Отказах на Челси и Ман Ю за мечтата в Арсенал


И. Ангелов

Габриел: Отказах на Челси и Ман Ю за мечтата в Арсенал

Новият защитник на Арсенал Габриел Магаляеш призна, че е отклонил интерес от Манчестър Юнайтед и Челси, за да осъществи мечтата си да играе в Арсенал. Бразилският защитник имаше мигновен ефект над подобрението на играта на отбора, след като привлече очите на големите отбори с изявите си в Лига 1 на Франция с Лил. 22-годишният каза пред Arsenal Player:

"Аз опитвах да не слушам много за спекулациите защото винаги накрая започваш да мислиш какво се случва. След като Арсенал се включи в сметките, агентът ми каза за другите отбори, които се интересуваха, но аз избрах Арсенал защото това е мечта за мен. Това е клуб, който наистина харесвам и винаги съм гледал по телевизията, с фантастична история.

"Арсенал е огромен клуб, един от най-големите в света, и аз казах на агента ми от самото начало, че ако Арсенал дойде за мен, аз искам да нося тази фланелка, да играя на този стадион и да почувствам подкрепата на феновете защото това е клуб, който винаги съм следял.

"Сега съм много доволен да съм тук заедно с тези топ играчи. Това е детска мечта за мен. 

"Когато бях млад в първия си отбор в Бразилия - Авай, аз срещах много трудности, но никога не съм спирал да мечтая и не наведох глава. Продължавах да се движа напред с подкрепата на семейството и приятелите ми. Майка ми беше уплашена когато напуснах за Авай защото това беше друг град, така че беше тежко. Тя плачеше и искаше да се върна защото е нормално за една майка да се грижи за сина си, но тя вижда резултатите днес и е много щастлива.

"Беше много трудно в началото когато пристигнах в Лил през 2016 г., защото бях в град където не говорех езика и бях много малък. Беше тежко. Но аз научих толкова много там. След наемите в Троа и Динамо Загреб, аз възмъжах. Когато се върнах в Лил аз бях по-голям и по-запознат със стила на игра в Европа.

"Когато започнах да играя аз благодарих на Бог, че го правех редовно и представянията ми бяха добри. Помогнах на Лил да стигне Шампионска лига. Това беше удовлетворително за мен."

  Сподели
295