Пеп: Не търсим нови заради Лапорте


И. Ангелов

Пеп: Не търсим нови заради Лапорте

Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорте може да пропусне шест месеца игра заради контузията си в коляното, но мениджърът на клуба Пеп Гуардиола отрече възможността "гражданите" да търсят нови играчи. Испанският бранител претърпя операция на дясното коляно и процесът на възстановяване може да му отнеме до шест месеца. С напускането на капитана Венсан Компани в последния сезон Сити остава само с Николас Отаменди и Джон Стоунс като типични играчи в средата на защитата. Предполага се, че Фернандиньо ще бъде тяхна резерва през кампанията.

Преди днешната среща с Норич Сити на гости, Гуардиола сподели мнението си, че клубът не може да си позволи да купува, след като не го е направил и при напускането на Компани:

"Моят съвет към вас е да не пишете много имена по време на идния трансферен прозорец, защото ще направите грешка с това. Аз мисля, че това няма да се случи. Вече чувам слухове, че сме се интересували от този или онзи играч.

"Бих искал да кажа на всички отбори по света да не се тревожат, защото ние не се интересуваме от каквито и да било играчи в централната зона на защитата в Европа. Ще оцелеем с играчите, които имаме в момента в състава. Може би през декември месец ще започнем да мислим за трансфери, но може би няма. През лятото обаче не можехме да инвестираме в тази зона и надали ще го направим през зимата."

Джон Стоунс е здрав за визитата до "Кероу Роуд" след като пропусна последните три срещи на тима с контузия. Гуардиола обяви, че няма съмнения в качествата на англичанина, който ще трябва да поеме отговорност тези шест месеца, въпреки че миналата година той загуби мястото си в тима след слаба игра и направи грешка за Англия в полуфиналите на Лига на Нациите срещу Холандия:

"Той ще играе невероятно в този период, докато Лапорте не е с нас. Аз нямам съмнения в качествата му. Точно както съм с Нико. Сигурен съм, че и младите от предсезона ще играят. Като Тайлър Харууд-Белис и особено Ерик Гарсия. Фернандиньо има качества за там. Ще продължим напред."

  Сподели
107