Първа победа, но Алисон се контузи за Ливърпул


И. Ангелов

Първа победа, но Алисон се контузи за Ливърпул

Ливърпул посрещна Норич Сити на "Анфийлд" за първия мач от първия кръг на новия сезон във Висшата лига на Англия. Днес домакините започнаха с изключително темпо и вкараха 4 гола в първото полувреме, задържайки до крайното 4:1 и събирайки първите 3 точки в актива. Не всички новини бяха добри днес за Юрген Клоп след като Алисон получи травма по време на мача и бе заменен от Адриан за домакините.

Само след 7 минути игра днес Ориги центрира ниско от дясно и Ханли си вкара автогол за гостите и 1:0. В 19-ата минута Фирмино намери Салах за удар под ъгъл и 2:0, а в 28-ата Салах центрира от корнер за гол на Ван Дайк и 3:0.

В 42-ата минута Арнолд центрира на главата на Ориги за 4:0, а Тим Крул спаси вратата си още на няколко пъти в първото полувреме. Преди почивката Алисон бе заменен принудително, когато при изпращане на топката напред се подхлъзна и нарани прасеца си. 

След паузата Ливърпул нацели гредата в 49-ата минута чрез Фирмино. Последваха редица положения, но и гостите стигнаха до гол в 64-ата минута, когато топ-реализаторът Пуки бе изведен в наказателното поле от Буендиа и пласира топката ниско през Адриан за 4:1. 

  Сподели
703