Клоп за календара: Никой не мисли за играчите


И. Ангелов

Клоп за календара: Никой не мисли за играчите

Юрген Клоп даде мнението си за изготвянето на графика във Висшата лига, след като Ливърпул се готви да открие сезона утре в Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити. Садио Мане има позволение да пропусне този мач за носителя на Шампионска лига, след като той игра за Сенегал на 19-ти юли. Под въпрос са още Салах, Фирмино и Алисон след изявите им за националните отбори лятото:

"Някой трябва да започне тази дискусия. Аз говорих с Карло Анчелоти - Италия също има 20 отбора и започва сезона на 24-ти август. Кулибали игра заедно със Садио на Африканската купа на нациите, и има 4 седмици почивка. Той дори не приближава завръщането си.

"Не зная защо започваме толкова рано. Следващата година има Копа Америка и Европейско, и ние започваме в тази седмица. Не знам защо. Висшата лига е толкова добър продукт. Всеки ще гледа, така или иначе. Не ни трябват тези две седмици, в които никой по света не играе, само Англия.

"Аз обичам футбола, искам да играя, и от моя гледна точка това може да е всяка седмица. Обичам го. Но някой трябва да мисли за играчите и очевидно това не се случва. От време на време започвам тази дискусия и се започва: 'О, той се оправдава'. Но в Англия никой не се замисля за това."

  Сподели
509