Жозе: Не съм се хранил с футбол от пет месеца


И. Ангелов

Жозе: Не съм се хранил с футбол от пет месеца

Португалският мениджър Жозе Моуриньо, който стои без работа от уволнението си от Манчестър Юнайтед през декември, обяви, че е по-гладен от всякога и няма търпение да се завърне към работата. Моуриньо се свързва с клубове в Италия и Франция, но все още позицията му е неясна.

Когато бе запитан от Eleven Sports Portugal дали има същото желание за работа, Жозе каза:

"Сега имам дори повече. Аз не съм ял от пет месеца. Не съм се хранил с футбол пет месеца. Очевидно сега имам повече. Но аз не съм страдал защото нямам футбол, защото не тренирам, защото не играя. Не съм в ситуацията, в която като гледам мач по телевизията аз изключвам телевизора защото не искам да гледам нищо. Перфектно контролирам емоциите си. Но това е важна част от живота и ми липсва.

"Да спечеля пето първенство или да спечеля Шампионска лига за трети отбор е нещо, което искам да направя, но не мисля много за това. Аз искам да бъда убеден в следващия проект. Искам да отида щастлив там. Не искам с един крак да остана извън вратата. Така че в момента съм напълно спокоен. Ако не сега, ще се случи по-късно. Ако няма нещо, което да ме прави щастлив там, няма да ходя. Мисля, че съм заслужил правото да е така."

Моуриньо коментира мечтите за национален отбор:

"Това винаги ми е липсвало до тук. Това е нещо, което искам да направя. Не само за Португалия, но и за друг национален отбор. До момента не съм искал такава позиция, и в момента в кариерата си не търся. Но това е работа, която бих опитал един ден."

  Сподели
388